ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Cenaze Fonu DİTİB ZSU’ya devredildi

23.12.2020

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik sosyal hizmetler kapsamında Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) çatısı altında 1998 yılında kurulan Cenaze Yardımlaşma Fonu, 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla mevcut üyeleri ile birlikte tümüyle DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği’ne (ZSU) devredildi. 

DİTİB ZSU’nun Köln’deki genel merkezinde 21 Aralık 2020 tarihinde yapılan imza töreninde ABTTF ve ZSU yöneticileri tarafından devir sözleşmesi imzalanarak devir resmiyete döküldü. İmza törenine ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu ile Başkan Yardımcıları Sami Yusuf ve Mustafa Kasap, ZSU’yu temsilen de Başkan Ali Özdemir, 2. Başkan İrfan Saral ile Yönetim Kurulu üyeleri Gürcan Mert, Hasan Dinç ve Alaattin Salçık iştirak etti.

Devirle birlikte ABTTF Cenaze Fonu’nun mevcut tüm üyeleri hiçbir hak kaybı yaşamadan eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları ile birlikte 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren otomatik olarak DİTİB çatısı altında cenaze hizmetleri sunan ZSU’nun üyesi olacaklar. Öte yandan Almanya’da yaşayan ve halihazırda ABTTF Cenaze Fonu üyesi olmayan tüm Batı Trakya Türkleri de 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla DİTİB-ZSU Cenaze Fonu’na üyelik başvurusunda bulunabilecek. ABTTF Cenaze Fonu’nda olduğu gibi başvuru sahibi, resmi nikahlı eşi ve 18 yaşına kadar olan çocuk ve/veya çocukları başvurunun olumlu sonuçlanması halinde DİTİB-ZSU Cenaze Fonu’na üye olarak kabul edilecekler.

32 yıl boyunca üyelerinin en zor günlerinde her zaman yanında olan ABTTF Cenaze Fonu, kuruluş amacına uygun olarak birlik ve beraberlik içerisinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan üyelerinin cenazelerinin sorunsuz bir şekilde defin yerlerine kadar nakledilmesini sağlamıştır. ABTTF olarak Cenaze Fonu’nun DİTİB-ZSU’ya devrinin Almanya’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri için şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

GALERİ