ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

30.11.2020

ABTTF: Batı Trakya Türk toplumunu ve temsilcilerini hedef alan ırkçı ve fanatik gruplar tarafından gerçekleştirilen nefret temelli saldırılar bölgemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit etmektedir.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye sözlü nefret saldırısı gerçekleşti. 27 Kasım 2020 Cuma akşamı Müftü Mete’nin İskeçe’de yaşadığı apartmandaki asansörün aynasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler “İyi Türk, Ölü Türk’tür” yazdılar, sözlü tehditte bulundular. 

Müftü Ahmet Mete saldırıyı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Dünya pandemi ve ölümlerle uğraşırken maalesef (X.A.) imzalı – ‘Kalos Turkos mono nekros’. ‘Skata sta mutra hoca.’ ‘İyi Türk ölü Türk’tür’ yazısı kaldığımız binanın asansör aynasına yazılmıştır. Öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak ‘Azınlık rahattır, eşitlik vardır’ diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır. Bina sakinleri emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz.”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ailesi adına Müftü’müz Ahmet Mete’ye yönelik saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Batı Trakya Türk toplumunu ve temsilcilerini hedef alan ırkçı ve fanatik gruplar tarafından gerçekleştirilen nefret ve tehdit içerikli saldırılar bölgemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit etmektedir. Bu menfur saldırı karşısında ilgili makamların gerekli kovuşturma ve soruşturmayı ivedilikle gerçekleştirerek faillerini bulmasını ve adalete teslim etmesini talep ediyoruz. 

*Fotoğraf: www.birlikgazetesi.org 

GALERİ