ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azerbaycanlı kardeşlerimizin her daim yanındayız!

13.10.2020

30 yılı aşkın süredir Dağlık Karabağ bölgesini işgal atında tutan Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine saldırıları iki ülke arasında 12 Eylül 2020 tarihinde varılan ateşkese rağmen devam ediyor. 

Ateşkesin üzerinden henüz 24 saat geçmeden Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Ermenistan’ın uluslararası insancıl hukuktan doğan sivillerin ve sivil altyapının korunmasına dair yükümlülüklerini hiçe sayarak gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısı 41’e, yaralı sayısı 205’e yükseldi.

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan tutumunu ve Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Ermenistan, doğrudan sivilleri hedef alarak uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekte, dünyanın gözü önünde savaş ve insanlık suçu işlemektedir. Öte yandan Batı medyası Ermenistan’ın Gence kentine düzenlediği ve sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya neredeyse hiç değinmeyerek çifte standartlı tutumunu devam ettirmiştir. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 1993 yılında aldığı 822, 853, 874 ve 884 sayılı kararlarında Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal ve koşulsuz olarak çekilmesini talep etmiştir. Ermenistan, BM’nin değinilen kararlarını ivedilikle uygulamalı, Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ’daki işgaline ve sivilleri hedef alan saldırılarına ivedilikle son vermelidir. ABTTF olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgale karşı verdikleri mücadelede her daim yanındayız ve onlarla dayanışma içerisindeyiz.

*Fotoğraf: www.trthaber.com 

GALERİ