ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF, YEN Genel Kurul toplantısına katıldı

12.10.2020

YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyelerinin de seçildiği toplantıya Avrupa’nın farklı ülkelerinden azınlıklara mensup gençler katıldı.

Genç ABTTF, 10 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenen Avrupa Milletleri Gençliği (YEN) Genel Kurul toplantısına katıldı. Toplantıya Genç ABTTF’yi temsilen Nihan Ayan iştirak etti.  

Toplantı YEN Başkanı Giuanna Belli’nin selamlama konuşmasıyla başladı. Belli, koronavirüs salgını nedeniyle toplantıyı çevrimiçi olarak düzenlemek zorunda kaldıklarını belirterek, toplantının şeffaf ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. 

Toplantının devamında YEN yıllık faaliyet raporunun sunumu yapıldı ve koronavirüs salgınının Avrupa’daki azınlıklara mensup gençler üzerindeki etkilerinden bahsedildi.

İtalya’da yaşayan Sloven azınlığın gençlik kuruluşu DM+ (Društvo mladih Slovencev v Italiji) delegelerin oylarıyla YEN’e üye olarak kabul edildi.

Toplantıda yapılan seçimler sonucunda YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyeleri de belirlendi. Romanya’da yaşayan Alman azınlığa mensup Andor Barabas YEN’in yeni başkanı seçildi. İtalya’da yaşayan Sloven azınlığa mensup Martina Jazbec kasadar ve Kuzey Makedonya’da yaşayan Ulah (Aroman) azınlığına mensup Andjelo Pavlovski iletişim komiseri seçilerek YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyeleri oldular.

YEN çalışma grupları üyelerinin de seçildiği toplantı, YEN’in önümüzdeki 2021 ve 2022 yıllarında düzenlemeyi planladığı etkinliklerin ve etkinliklere ev sahipliği yapacak üye kuruluşların tanıtılması ile sona erdi.

GALERİ