ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz

15.07.2020

15 Temmuz 2016’da tarihinde Anavatanımız Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) devlet kurum ve kuruluşlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin dördüncü yıldönümündeyiz. 

FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin üzerinden geçen dört seneye rağmen o gün yaşananlar, hain girişimde şehit olanlar milletin hafızasında ve kalbinde ilk günkü gibi durmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm yurtta sokağa çıkan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması için tek yürek olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirme girişimine karşı yüce Türk milleti genciyle, yaşlısıyla şanlı bir direniş göstermiş, darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz’da Türk milleti iradesini ortaya koyarak devletine ve vatanına sahip çıkmış, bir demokrasi destanı yazmıştır.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak ABTTF ailesi ve Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını ve demokratik kurumlarını hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Bu hain darbe girişiminde vatanı için canını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diler,  kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. Anavatanımız Türkiye’nin ve tüm Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kastedenlere karşı ABTTF olarak her daim Anavatanımızın yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırırız.

*Fotoğraf: https://kurumsal.15temmuz.gov.tr
 

GALERİ