ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Almanya’daki Cumhuriyet Bayramı kabul törenlerine katıldı

30.10.2019

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türklerinin anavatanı Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Almanya’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kabul törenlerine katıldı. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, 28 Ekim 2019 tarihinde T.C. Münster Başkonsolosluğu’nun, 29 Ekim 2019 tarihinde de T.C. Berlin Büyükelçiliği’nin kabul törenine iştirak etti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yaşı ve Cumhuriyet Bayramı Almanya’da coşkuyla kutlandı

T.C. Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen kabul töreninde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Ardından Başkonsolos Ahmet Faik Davaz, günün anlamını anlatan bir konuşma yaptı.

T.C. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve aralarında siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda konuğun katıldığı kabul töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Alman milli marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Büyükelçi Ali Kemal Aydın selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Barış Pınarı Harekatı’nda şehit düşen kahraman askerlere Allah’tan rahmet dileyen Büyükelçi Aydın, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Almanya’daki tek yanlı, ön yargılı ve yer yer yalan haber, yorum ve açıklamalara dayalı tartışmaları hep birlikte ibretle izlediklerini kaydetti.

GALERİ