ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde üç Türk belediye başkanı seçildi

04.06.2019

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF Başkanlık Kurulu olarak yerel seçimlerin ikinci turunu kazanarak belediye başkanı seçilen Rıdvan Ahmet, Önder Mümin ve Rıdvan Delihüseyin’i gönülden tebrik ediyor, belediye başkanlarımıza gerçekleştirecekleri çalışmalarda üstün başarılar ve muvaffakiyetler diliyoruz.

Yunanistan’da belediye ve eyalet seçimlerinin ikinci turu 2 Haziran 2019 tarihinde yapıldı. Seçimleri önde bitiren Batı Trakya Türk toplumuna mensup üç aday, Kozlukebir’de Rıdvan Ahmet, Yassıköy’de Önder Mümin ve Mustafçova’da Rıdvan Delihüseyin önümüzdeki beş yıl için belediye başkanı seçildi.

Hristos Metios yeniden eyalet başkanı seçildi

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı için yapılan seçimlerin ikinci turunda Hristos Metios ve Hristodulos Topsidis yarıştı. Halihazırdaki Eyalet Başkanı Metios oyların %50,82’sini alarak oldukça çekişmeli geçen seçimin galibi olurken rakibi Topsidis’in aldığı oy oranı %49,18’de kaldı. Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclisi’nde de Metios’un listesi 17, Topsidis’inki ise 16 sandalye kazandı.

Kozlukebir Belediyesi’nde Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediyesi’nde Önder Mümin ve Mustafçova Belediyesi’nde Rıdvan Delihüseyin seçim yarışını kazandı

Belediye seçimlerinin 26 Mayıs’taki ilk turunda en çok oyu alarak ikinci tura kalan Kozlukebir Belediyesi’nin halihazırdaki başkanı Rıdvan Ahmet, ikinci turda da oyların %52,17’sini alarak yeniden belediye başkanı seçildi. Rakibi Erdem Hüseyin ise %47,83 oranında oy aldı.

Yassıköy Belediyesi’nde Önder Mümin ile Kiriakos Amucas arasında geçen seçim yarışını oyların %65,98’ini alan Önder Mümin kazanırken Amucas’ın aldığı oy oranı %34,02’de kaldı. Böylelikle Mümin Yassıköy’ün yeni belediye başkanı seçildi.  

Seçmenlerinin tamamı Batı Trakya Türklerinden olsan İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediye’sinde seçim yarışını önde bitiren Rıdvan Delihüseyin yeni belediye başkanı seçildi. Delihüseyin oyların %53,60’ını alarak seçimi kazanırken mevcut belediye başkanı olarak seçimlere giren Cemil Kabza %46,40 oranında oy aldı.

Gümülcine, İskeçe, Maronya-Şapçı, Bulustra, İnhanlı ve Dedeagaç’ta da belediye başkanları belli oldu

Gümülcine Belediyesi’nde Yannis Garanis, İskeçe Belediyesi’nde Manolis Çepelis, Maronya-Şapçı Belediyesi’nde Dinos Haritopulos, Bulustra Belediyesi’nde halihazırdaki Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis, İnhanlı Belediyesi’nde halihazırdaki Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu ve Dedeağaç Belediyesi’nde de Yannis Zampukis seçimlerin ikinci turunu önde bitirerek belediye başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, “Batı Trakya Türk toplumu 2014 yılındaki seçim başarısını tekrarlayarak bu yılki yerel seçimlerde de üç belediye başkanı çıkartmıştır. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılan belediye seçimlerinin ikinci turunda yarışarak Kozlukebir, Yassıköy ve Mustafçova’da ipi önde göğüsleyen ve belediye başkanı seçilen Rıdvan Ahmet, Önder Mümin ve Rıdvan Delihüseyin’i gönülden tebrik ediyor, yeni dönemde gerçekleştirecekleri çalışmalarda belediye başkanlarımıza üstün başarılar ve muvaffakiyetler diliyoruz” dedi. 

Belediye ve eyalet seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına https://ekloges.ypes.gr/en linkinden ulaşabilirsiniz.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ