ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den DİTİB’ye ziyaret

29.03.2019

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu ve Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Mustafa Kasap ve Vedat Arap, 28 Mart 2019 Perşembe günü Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Almanya’nın Köln şehrindeki genel merkezini ziyaret ederek DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen ile görüştü. 

DİTİB’nin 4 Ocak 2019 tarihinde yapılan 17. genel kurulunda genel başkan seçilmesi dolayısıyla Avrupa yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF adına Türkmen’i tebrik eden Habip Oğlu, Türkmen’e yeni görevinde başarılar ve muvaffakiyetler diledi. Fikir alışverişinde bulunulan görüşmede Habip Oğlu, ABTTF’nin Yunanistan’da haksızlıklara ve ayrımcılığa maruz kalan Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak için Avrupa’da ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetlerini aktardı. Türkmen de ABTTF heyetini DİTİB’de ağırlamaktan mutluluk duydukların belirterek DİTİB’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Görüşmede, Avrupa ve dünyada her geçen gün artan İslam karşıtlığı ve ırkçılığın korkutucu boyutlara ulaştığı ve barış içerisinde bir arada yaşamayı tehdit ettiği vurgulanırken ABTTF ve DİTİB arasındaki mevcut iş birliği ve dayanışmanın geliştirilerek sürdürüleceği belirtildi.

GALERİ