ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FUEN sayfası artık Türkçe!

10.02.2015
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)’nun üyesi olduğu Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) internet sayfası artık Türkçe! İngilizce, Danca, Almanca, Rusça, Fransızca ve Macarca’dan sonra artık Türkçe seçeneğine de sahip FUEN internet sayfasında ilgililer FUEN ile ilgili bilgileri ve güncel çalışmaları Türkçe takip edebilirler.

Avrupa Konseyi ile aynı yılda 1949 yılında Paris’te kurulan FUEN, bugün 32 ülkeden 90 azınlık kuruluşunu tek çatı altında birleştiriyor. Avrupa’da yaşayan ulusal veya etnik azınlıkları birleştiren FUEN, Avrupa’daki azınlıkların kendine özgü özellikleri, hakları, kültürü, dilleri, kimliklerinin teşviki ve korunması için çaba veriyor, üyesi azınlıkların haklarını uluslararası düzeyde dile getiriyor.

FUEN çatısı altında kurulan Alman ve Slav Azınlıkları Çalışma Grubu’na ek olarak 2013 yılında FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu kuruldu, FUEN’e üye Türk azınlık kuruluşları ilk toplantısını ise Kasım 2014’te gerçekleştirdi. Türk Azınlıkları Çalışma Grubu’nun kurulmasının ardından pekçok dilde yayınlayan FUEN internet sayfasına Türkçe seçeneği de eklendi. Böylece FUEN internet sayfası bugün yedi dilde yayınlanıyor, ilgilenenler FUEN’in güncel çalışmalarını Türkçe de takip edebiliyor.

FUEN’in Türkçe sayfasına https://www.fuen.org/tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.
GALERİ