ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya silahlı saldırı!

08.01.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Bu saldırının İslamofobik, ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılar için bir tahrik unsuru oluşturması halinde Müslümanlara yönelik nefret söylemi derinleşerek nefret temelli ırkçı şiddet toplumsal alana sıçrayacaktır”

Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine dün silahlı kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saat 11.30 sularında üç kişi tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıda, 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda uzun süredir ölüm tehditleri alan ve bu nedenle iki polis koruması altında bulunan derginin Genel Yayın Yönetmeni Stephane Charbonnier ve koruması iki polis de yaşamını yitirdi. korunuyordu. Dergiye saldırının ardından kalaşnikof ve roketatarlı saldırganlar, kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı ve polisle çatıştı.

Charlie Hebdo’nun Kasım 2011’de Muhammed Peygamber'in karikatürlerini yayımlaması, dünya çapında Müslümanların tepkisini çekmişti. O tarihte Fransa, karikatüre gösterilen tepki nedeniyle 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süre ile kapatmıştı. Dün gerçekleştirilen saldırıdan kurtulmayı başaran bir karikatüristin ifadesine göre saldırganlar El-Kaide’den olduklarını söylediler. Saldırıdan sonra polisin ifadesine göre saldırganlar olay yerinden “Peygamberin intikamını aldık” diye bağırarak kaçtılar.

Fransız ve dünya kamuoyunu şoke eden saldırının ardından dün Avrupa’nın pekçok kentinde protesto gösterileri düzenlendi. Bugün Fransa’da ulusal yas ilan edildi.

Saldırının ardından Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak bu insanlık dışı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, vahşet dolu bu saldırıyı lanetleyerek terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiriz. Bu acı dolu günde Fransız halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirterek Fransız halkına başsağlığı diliyor, yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz. Bununla birlikte bu terör saldırısının yüce İslam dini ile bağlantı kurulmaması gerektiğini hatırlatıyor, bu saldırının İslamofobik, ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılar için bir tahrik unsuru oluşturmaması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde birlikte yaşamanın temeli derinden sarsılacak, Müslümanlara yönelik nefret söylemi derinleşerek nefret temelli ırkçı şiddet toplumsal alana yayacaktır. Herbirimiz ortak vicdan ve sağduyu ile bu zor günlerde insanlığa olan inancımızı yinelemeli, akılcı ve soğukkanlı hareket etmeliyiz” açıklamasında bulundu.