ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Batı Trakya Türk Azınlığı’na destek

04.03.2013
İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT), Batı Trakya’daki camilerde ve devlet okullarında devlet tarafından atanmış din görevlilerinin görev yapması öngören 3536/2007 sayılı yasada yapılan ek düzenleme konusunda Batı Trakya Türk Azınlığı’nı destekledi. 6-7 Şubat 2013 tarihlerinde Kahire’de gerçekleştirilen “Müslüman Dünyası: Yeni Zorluklar ve Genişleyen Fırsatlar” konulu 12. İslam Zirvesi Konferansı’nda kabul edilen nihai bildiride İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler Batı Trakya’daki Türk Müslüman Azınlığı’nın ve Oniki Adalar’daki Müslüman nüfusun haklı davasına destek verdiğini açıkladı.

Nihai bildirinin 75. paragrafında İslam İşbirliği’ne üye ülkeler Yunanistan’ı 240 imamın atanması ile ilgili son düzenlemelere karşı Batı Trakya’daki Müslüman Azınlığın geniş çaplı tepkisini de göz önünde bulundurarak Müslüman toplumun haklarına, kimliğine ve kültürüne saygı duyulduğunu garanti altına alacak şekilde tüm gerekli önlemleri almaya çağırdı. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri bu konuda Yunanistan’dan Müslüman vatandaşlarının iradesine aykırı yeni adımlar atmasından kaçınması talep etti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), Şubat 2013’te İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Atina’daki diplomatik temsilciliklerine, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği’ne ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde Cidde’deki daimi temsilciliklere Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 240 İmam Yasası olarak adlandırdığı yasa ile ilgili tepkisini dile getiren bir mektup göndermiş, bu mektupta 6-7 Şubat 2013 tarihindeki İslam Zirvesi Konferansı’nda teşkilata üye ülkelerden bu sorunu da görüşmesini talep etmiş, üye ülkelere Yunanistan’daki Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumu konusunda ortak bir açıklama yayınlaması çağrısında bulunmuştu.
GALERİ