ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, HABITAT Dünya Kent Forumu’na Katılıyor

10.08.2004
Birleşmiş Milletler HABITAT Dünya Kent Forumu’nun ikincisi 13-17 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde yapılıyor. Ana teması "Kentler: Kültürlerin kesişim noktası, katılım ve uyum" olan toplantılara Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu temsilen de bir heyet katılıyor. Toplantılarda ele alınacak diğer konular şöyle: "Kent kültürleri", "Kent gerç ekleri", "Kentte rönesans", "Kent yönetimi", "Kentte fakirlik", "Kent kaynakları", "Kentin sürekliliği", "Kent hizmetleri" ve "Kent ve felaketler".

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu bu toplantılarda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın içinde bulunduğu durumu kent kültürü, kent altyapısı, kent yönetimi ve çevre bilinci açısından ortaya koyacaktır. Bilindiği üzere azınlığımızın yaşamakta olduğu bölgeler Avrupa Birliği içerisinde en geri kalmış bölgeler arasındadır. Bu fırsatla Batı Trakya Türkleri’nin yaşadığı yerlerde karşı karşıya bulunduğu kentsel, sosyal ve kültürel sorunların dile getirilmesi ve çözüm yolları konusunda bilgi alışverişinde bulunulması amaçlanmaktadır.

Bunlara örnek olarak Türk azınlığının yoğun olarak yaşamakta olduğu yerlerde sıkça karşılaşılan altyapı eksiklikleri, tamamen ihmal edilmiş olan okul öncesi eğitim, okullarda yaşanılan eğitim yetersizlikleri, yerel yönetimlerde yaşanılan sivil katılımla ilgili sorunlar ve azınlığımız arasında pek rağbet görmeyen çevre bilinci gibi konuları sayabiliriz. Bu girişimler, eğitim, siyasal katılım ve çevre konularında azınlığımızın bilinçlendirilmesi için eğitsel faaliyetlerde bulunabilmek yönünde bir ilk adım olacaktır.
GALERİ