ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Thilo Sarrazin SPD’den ihraç edilecek

15.09.2010
Sosyal Demokrat Parti (SPD), “Almanya Kendini Yok Ediyor (Deutschland schafft sich ab)” isimli kitabı ile büyük bir tartışma yaratan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Thilo Sarrazin hakkında ihraç sürecini başlattı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre SPD genel merkezinde uzun süren toplantının ardından alınan ihraç kararında daha önce kuşkuları olduğunu söyleyen Martin Schulz da oylamada evet dedi. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Sarrazin’in Müslümanlar ile ilgili sözleri nedeniyle partiden ihracı için başvuruda bulunmuştu. Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu, Thilo Sarrazin’in görevinden alınması için Cumhurbaşkanı’na talepte bulunmuş ancak Sarrazin, Cumhurbaşkanı kararını açıklamadan önce istifa etmişti.

Sarrazin’in SPD’nin ihracı ile ilgili olarak SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles, Thilo Sarrazin’e yönelik suçlamalar ile ilgili savunma yapması için Sarrazin’e yeterli derecede fırsat verileceğini açıkladı. Sarrazin ile ilgili soruşturmanın içeriği ile ilgili açıklama yapmayan Nahles, Sarrazin’in ihracı konusunda çok sayıda mektup ve elektronik posta aldıklarını, bunları gönderenlerin yüzde 70’inin SPD üyesi olmadığını söyledi.

Sigmar Gabriel: Almanlarda uyum sorunu var

SPD Genel Başkan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Thilo Sarrazin’in SPD’den ihraç sürecinin devamından yana olduğunu açıkladı. Gabriel, yalnızca göçmenler arasında değil sosyo-ekonomik durumları zayıf olan Alman ailelerinde de toplumsal uyum sorunu yaşandığına dikkat çekerek Almanların da belirli bölgelerde paralel toplumlar yarattığını söyledi. Gabriel, “Bir politik hedef saptamalıyız. Örneğin 2014 yılına kadar bu oranı belirli bir düzeye düşürmek için bir oran belirlenmeli. Bunun için de genel çerçeveyi saptamalı” dedi.

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Thilo Sarrazin’in SPD’den ihrac sürecinin başlatılmasının yerinde bir karar olduğunu ifade etmekle birlikte asıl sorunun çözülebilmesi için Almanya’nın kesin ve somut uygulamalar ile gittikçe derinleşen uyum sorununa çözüm getirmesi gerektiğini belirtti.