ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Saldırılar kınandı

02.03.2004
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, PASOK İskeçe milletvekili adayı Burhan Baran'ın ve YDP Rodop milletvekili adayı İlhan Ahmet'in seçim bürolarına yapılan saldırılara ilişkin 02/03/2004 tarihli bir kınama metni yayınlamıştır.

Kınama metni şşöyle:

"Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Yunanistan'da Türklerin mevcudiyetini içlerine sindiremeyen fanatik ve insaniyetten nasibini almamış şer odaklarının bugün bile hala etkili olabildiklerine işaret eden gelişmeleri üzüntü ve endişe ile izlemektedir.

Seçimler öncesinde bazı yerleşim birimlerinde cami duvarlarına Türk azınlığı hedef alan düşmanca sloganlar yazılması, keza İskeçe ve Gümülcine'de bazı azınlık milletvekili adaylarının bürolarına karşı tehditkar taciz eylemleri gerçekleştirilmesi, halk arasında emniyet kuvvetlerinin anayasa ve yasalara göre vatandaşın can ve mal güvenliğini, toplumun asayiş ve düzenini koruma ve kollama görevlerini layıkıyla yerine getirip getirmediklerinin sorgulanmasına yol açmaktadır.

Danışma Kurulu seçim sürecini ve demokratik hakların özgür ve güvenli bir ortamda kullanılmasını olumsuz etkileyebilecek her türlü eylem ve müdahaleyi en şiddetli şekilde kınamaktadır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, vuku bulan olayların faillerinin derhal bulunarak adalete teslim edilmesini güvenlik makamlarından ve mülki yetkililerden beklemektedir.

Danışma Kurulu, Yunanistan'daki tüm siyasi güçlere Avrupa Birliği topraklarında hayat hakkı olmaması gereken bu neviden fanatik mihrakları tarihe teslim etmeleri için çağrıda bulunmaktadır.

Vuku bulan olayların kayıtları tutularak gerektiğinde bu gibi sorunları yakından izleyen uluslararası camianın bilgisine getirileceğinden şüphe duyulmamalıdır.

Danışma Kurulu, azınlık politikacılarından siyasi haklarını ve demokratik mücadelelerini toplumlarının yararına olacak şekilde ve medeni ölçüler içinde sürdürmelerini, azınlık seçmeninden de 7 Mart pazar günü oylarını doğru ve etkili biçimde kullanmasını beklemektedir." denilmektedir.