ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Burhan Baran'ın seçim bürosuna saldırı

03.03.2004
İskeçe'den PASOK milletvekili adayı olan Dr.Burhan Baran'ın İskeçe şehir merkezinde bulunan seçim bürosu, 01/03/2004 günü akşam üzeri, "Trakya'nın Şahinleri" adlı aş ırı sağcı örgütün lideri olan Sinanidis isimli şahsın öncülüğünde beş Yunanlı tarafından basılmıştır.

Saldırganlar, Burhan Baran'ın o esnada büroda bulunan eşi ve kızını tartaklayarak Türkiye ve Türkler aleyhine küfürlü ifadeler kullanmışlardır. Sinanidis adlı şahıs ise elindeki bıçakla, büronun cephe duvarına asılı olan bez pankartı yırtmıştır.

Saldırganların büroyu terk etmesi üzerine B.Baran'ın eşi polisi aramış, ancak polis gelmemiştir. O sırada İskeçe Balkan köylerinde propaganda gezisi yapmakta olan B.Baran, eşinin telefonu üzerine İskeçe'ye inmiş ve polisi tekrar aramıştır. Bunun üzerine polis gelerek büroda araştırma yapmıştır.

Daha önce Koyunköy (Kimmeria) nahiye eski müdürü Hüseyin Bandak'a sözlü saldırıda bulunan, eski milletvekili Ahmet Faikoğlu'nu yumruklayan ve İskeçe'yi ziyaret eden Deniz Baykal'ın seyahat ettiği otobüsü taşlamış olan Sinanidis isimli şahıs, 02/03/2004 günü saat 01:30 sularında polis tarafından yakalanmış ve aynı gün sabah saatlerinde suç üstü savcılığına çıkartılmıştır.