ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Dernek Ziyaretleri

07.11.2006
ABTTF Genel Sekreteri Mustafa Kasap, Cenaze Fonu Sorumlusu Sami Yusuf, Kasadar Yardımcısı Engin İsmail ve Sosyal Faaliyetler Sorumlusu Sebaytin Mümin 3-5 Ekim tarihleri arasında, GüneyAlmanya’daki Batı Trakya Türk derneklerini ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında, Münih Bavyera Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Münih Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Schweinfurt Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Derneği, Lauf Batı Trakya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi.

Federasyon yöneticileri dernek ziyaretleri sırasında, hem dernek başkanı ve yöneticilerini Federasyon çalışmaları hakkında bilgilendirdiler hem de dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Dernekler, ABTTF Haber bültenlerinden ve web sayfasından Federasyon çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirttiler.

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri için Federasyon tarafından oluşturulan ve büyük özverilerle çalışan Cenaze Fonu Sorumlusu Sami Yusuf, görüşmeler kapsamında Cenaze Fonu hizmetleri ve yeni yönetmeliklerle ilgili bilgi verdi. Gençleri Cenaze Fonu’na üye olmaya davet eden Yusuf, konuyla ilgili soruları da yanıtladı.

Batı Trakya Türk derneklerinin, bölgelerinde yaşayan Batı Trakyalılar için çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini, azınlığın birlik ve beraberlik adına büyük fedakarlıklarla katlanarak azimle ayakta durduklarını belirten ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „Derneklerimizle olan iletişimimiz ve işbirliğimiz hep devam edecektir. Avrupa’daki birliğimiz ve çalışmalarımızla azılığımızın hakettiği yerlere gelmesini hedefliyoruz“ diye konuştu.
GALERİ