ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Atina'da Çifte Kundaklama

12.12.2003
Sol eğilimli ve tarafsız Eleftherotipia Gazetesi - 12/12/2003

Marusi semtinde, Bidayet Mahkemesi Başkanı’nın evine ve Glifada semtinde amerikan plakalı bir otomobile yapılan iki kundaklama eyleminin sorumluluğunu Eleftherotipia gazetesini telefonla arayan “Laiki Dikeosini (Halk Adaleti)” ve “Proletariaki Andistasi (Proletarya Direnişi)” üstlenmişlerdir.

İlk kundaklama eylemi gece yarısından birkaç dakika önce Marusi Themidos 60 adresindeki binanın ikinci katına yapılmıştır. Meçhul şahıslar Atina Bidayet Mahkemesi Başkanı Venizelos Muratoğlu'nun evinin garaj girişine ve merdiven kapısına iki patlayıcı mekanizma yerleştirmişlerdir.

Yaklaşık bir saat sonra, meçhul bir şahıs “Halk Adaleti” örgütü adına Eleftherotipia Gazetesine telefon ederek "Bu Koridallos'ta blöf komediye olduğu kadar 'adil duruşmaya' ilk cevaptır. Amerika'nın yönlendirdiği Yunan adaleti, kurşunlarla kafaya ateş eden katil polislerin beraat etmelerinden olduğu kadar unuttuğunuz daha başka şeylerden de sorumludur." demiştir.

İkinci kundaklama Glifada'da meydana gelmiştir. Failler İlias Duramanis'e ait amerikan plakalı otomobile, İrodotu ve Daskaruli Caddeleri’nin kavşağında park edili haldeyken yanıcı madde dökerek yakmı şlardır. Müteakiben, meçhul bir şahıs "Bu sözde adil duruşmanın kararına haklı bir cevaptı. Amerikan cuntasinin temsilcileri bugün serbest dolaşırken onlara karşı mücadele edenler 21 defa müebbet hapse ve beyaz hücrelere hiç bir delil yokken mahkum edilmişlerdir. Emperyalizme karşı mücadele devam etmektedir. 17 Kasım örgütünün Halk İnsanı Mücadelecileriyle Dayanışma (Proletarya Direniş Grubu)" diyerek sorumluluğu üstlenmiştir.

Yangın, arabada hasar meydana getirmiştir. 2000 yılı Aralık ayında da aynı şahsın otomobili yine amerikan plakalı olduğu için meçhul şahıslar tarafından kundaklanmıştı.