ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kartpostal ve imza kampanyası

14.12.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten – 13.12.2005

Basın Bildirisi:

Kartpostal ve imza kampanyası

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Yunan Vatandaşlık Yasası´nın 19. maddesi nedeniyle mağdur edilen 80 binin üzerindeki insanın haklarının iadesi için Avrupa Konseyi´ni harekete geçirmeye hazırlanıyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kartpostal ve e-posta yağmuruna tutulacak, eş zamanlı olarak Avrupa çapında başlatılan imza kampanyasında toplanacak Konsey´e sunulacak.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´nun (ABTTF) „19. madde mağdurları projesi“ başlığı altında yürüttüğü çalışmalara hız verildi. Proje kapsamında mağdurlara dair veriler derlenerek bir bilgi bankası oluşturuldu. Projenin yeni evresinde Avrupa´nın siyasi mekanizmalarını harekete geçirmek üzere Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanının kartpostal ve e-mail yağmuruna tutulması, ardından Avrupa çapında toplanacak imzaların AKPM´ne sunulması öngörülüyor.

Hazırlanan kartpostalların ön yüzünde


Bay René van der LINDEN

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Başkanı,

1955´den 1998´e kadar yürürlükte kalan Yunan Vatandaşlık Yasası´nın 19. maddesi ile “tek suçları” Yunan soyundan olmamak olan 80 binin üzerinde Türk idari kararlarla Yunan vatandaşlığından çıkarılmıştır.

Alınan kararlar mağdurlara bildirilmediğinden, bu kararlar yıllar sonra tesadüfen öğreniliyordu. Bu sıarada idari dava açma süresi dolmuş olduğu için hukuki bir çözüm sağlanamıyordu.

Kanun maddesi yürülükten kaldırılmasına rağmen, mağdurların vatandaşlıkları geri iade edilmediğinden, bu insanlar vatanlarından uzakta, yeni bir yılı daha hüzünle karşılamaktadırlar.

Başkanlığını yaptığınız Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi çatısı altında bir siyasi çözümün gerçekleşebileceğine inanmaktayım. Doğup büyüdüğü topraklara yabancılaştırılmış insanların bir dahaki yıla sevinçle girebilmeleri için desteğinizi beklemekteyim.

Yeni yılınızı en içten dileklerle kutlar, 2006 yılının tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini temenni ederim.

Saygılarımla



yazıyor. Arkayüzde ise göndericinin doldurması gereken ad-soyad bölümü yer alıyor. İngilizce olarak hazırlanan kartpostalların Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´nun www.abttf.org adlı internet sitesi ziyaret edilerek e-posta kanalıyla gönderilmesi de mümkün.

Kartpostal yağmuruyla beraber Avrupa´daki azınlık örgütleri ile Batı Avrupa, Batı Trakya ve Türkiye´deki Batı Trakya Türk derneklerinin katılacağı bir imza kampanyası başlatıldı. 1 Mart 2006 tarihine kadar sürecek olan imza kampanyasında toplanan dilekçeler, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi´nin ilk toplantısında parlamento başkanına sunularak, Türk azınlığın Yunan Vatandaşlık Yasası nedeniyle uğradığı mağduriyetlerin giderilmesi için Konsey´den destek istenecek.

İmza kampanyası formları, ABTTF´nin Witten´deki merkez ofisinden veya kurumun resmi internet sitesi www.abttf.org adresinden temin edilebilir.

Toplanan imzaların 1 Mart 2006 tarihine kadar posta yoluyla ABTTF Johannisstr. 50 58452 Witten Deutschland, elektronik posta yoluyla info@abttf.org yada 00 49 2302 319293 numaralı faksa gönderilmesi önemle rica olunur.
GALERİ