ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık konulu AGİT çevrim içi seminerine katıldı

30.06.2021

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk toplumunu temsilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) tarafından 29 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen “Kovid-19 Zamanında Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılık – Sivil Toplum Kuruluşlarından Perspektifler” başlıklı çevrim içi seminere (webinara) katıldı. Zoom platformunda gerçekleştirilen webinara ABTTF’den Nihan Ayan iştirak etti.

Webinar AGİT/ODIHR Hoşgörü ve Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Kisha Manocha’nın açış konuşması ile başladı. AGİT/ODIHR’de yardımcı proje sorumlusu olarak görev yapan Delia Nita’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel oturumunda konuşmacılar Fransa Genç Çinliler Derneği Kurucu Ortağı Sacha Lin-Jung, İftirayla Mücadele Birliği Avrupa İşleri Müdür Yardımcısı Dalia Grinfeld, Avrupa Roman Hakları Merkezi Proje Müdürü Bernard Rorke ve Tell Mama Direktörü Iman Atta, Kovid-19 salgını döneminde temsil ettikleri kuruluş ve toplumların karşılaştığı zorluk ve fırsatlarla ilgili deneyimlerini aktardı.

Panel oturumunun ardından webinar, AGİT/ODIHR Hoşgörü ve Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Christie Edwards’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. 
 

GALERİ