ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk heyeti insan haklarının korunması ve teşvik edilmesi konulu AGİT çevrimiçi seminerine katıldı

09.11.2020

ABTTF ve BTAYTD temsilcilerinden oluşan Batı Trakya Türk heyeti, Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunun örgütlenme özgürlüğünün ihlal edildiğini dile getirdi.

Batı Trakya Türk toplumunu temsilen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 6 Kasım 2020 tarihinde düzenlediği “İnsan Haklarının Korunması ve Teşvik Edilmesinde İnsan Hakları Savunucularının Rolü” başlıklı çevrimiçi seminere (webinar) katıldı. 

AGİT Dönem Başkanı Arnavutluk’un desteği ile AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) tarafından AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Ofisi ve AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiserliği Ofisi ile iş birliği içinde düzenlenen “Demokrasi ve İnsan Haklarını Savunmada Otuz Yıl” başlıklı webinar serisinin yedinci ve son webinarına ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık ile BTAYTD Genel Sekreteri Meltem Giritli ve BTAYTD üyesi Kerem Abdurahimoğlu iştirak etti. 

AGİT ODIHR İnsan Hakları Dairesi Başkan Yardımcısı Pavel Chacuk’un moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda insan haklarının korunması ve teşvik edilmesinde insan hakları kuruluşları, diğer savunucular ve sivil toplumun rolü ayrıntılı olarak ele alındı.

Webinarın kuralları çerçevesinde katılımcıların tavsiyelerini AGİT’e yazılı olarak iletebildikleri webinarda ABTTF, güçlü bir sivil toplum için örgütlenme özgürlüğünün çok önemli olduğunu dile getirdi. Yunanistan’da isminde “Türk” kelimesi geçen derneklerin kapatıldığını ve yenilerinin kurulmasına izin verilmediğini aktaran ABTTF, Batı Trakya Türk toplumunun etnik Türk kimliğinin tanınmaması nedeniyle Türk toplumu ile hükümet arasında sorunların çözümüne yönelik olarak diyalog ya da danışma mekanizması olmadığını ifade etti.

GALERİ