ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AGİT 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı

20.11.2019

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nce (ODIHR) hazırlanan 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı. Raporda, AGİT bölgesindeki nefret kaynaklı suç ve saldırılara yer veriliyor. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) da geçmiş yıllarda olduğu üzere raporun hazırlık aşamasında Yunanistan genelindeki önyargı kaynaklı nefret suçları ile ilgili yazılı bildirimde bulunarak rapora katkıda bulunmuştu. 

AGİT’in 41 katılımcı Devlet’inin resmi veri sunduğu 2018 Nefret Suçları Raporu’nda 178 sivil toplum kuruluşunun paylaştığı 44 Katılımcı Devlet’teki nefret olayları ile ilgili bilgiler yer alıyor. AGİT bölgesinde 2018 yılında 5 bin 735 nefret suçunun işlendiği belirtilen raporda, Yunanistan tarafından sunulan resmi verilere göre Yunan polisince geçen yıl toplam 164 nefret suçu kaydedilirken bunlardan 17’si hakkında savcılık tarafından adli kovuşturma yürütüldüğü, 6 kovuşturmanın da mahkumiyetle sonuçlandığı ifade ediliyor. 

AGİT bölgesinde yer alan toplam 57 ülkenin büyük çoğunluğunda nefret suçlarına yönelik yasal düzenlemelerin tam anlamıyla uygulanmadığının belirtildiği raporda, birçok mağdurun yetkililerin herhangi bir girişimde bulunmayacağına inandığı için polise suç duyurusunda bulunmadığı kaydediliyor.

AGİT 2018 Nefret Suçları Raporu’nun Yunanistan ile ilgili bölümüne http://hatecrime.osce.org/greece?year=2018 linkinden ulaşabilirsiniz.

GALERİ