ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF YEN Gençlik Lideri Semineri’ne katıldı

04.10.2016
“Duvarları Yıkmak” temalı seminere Avrupa’nın farklı azınlıklarına mensup çok sayıda gençlik örgütü katıldı.

Genç Avrupa Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 26 Eylül-2 Ekim 2016 tarihlerinde Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) tarafından düzenlenen Gençlik Lideri Semineri’ne katıldı. Avusturya’nın Burgenland eyaletinde Burgenland Hırvatlarının gençlik kuruluşu Hrvatski akademsi klub (HAK) ve Karintiya Slovanlerinin gençlik kuruşuşu Klub slovenskih študentk in študentov na Dunaju (KSŠŠD) ile işbirliği içerisinde düzenlenen seminere Genç ABTTF Sözcüsü YEN Eski Başkanı Fatma Reşit katıldı.

“Duvarları Yıkmak” temalı seminerin resmi açılış töreni 26 Eylül 2016’da Livka/Lockenhaus şehir meydanında gerçekleştirildi. Livka Belediye Başkanı Christan Vlasich’in katılımıyla gerçekleştirilen resmi açılış töreninde YEN Başkanı Britta Tästensen katılımcıları selamladı. İlk günün akşamında ise geleneksel olarak düzenlenen değişim pazarı gerçekleştirildi. Bu değişim pazarında katılımcılar mensubu oldukları azınlıkları ve bu azınlıkların yaşadıkları bölgeleri birbirlerine tanıttılar, bu yılki seminere ev sahipliği yapan Burgenland Hırvatları ve Karintiya Slovenlerine özgü yemekleri tattılar, müzikleri dinlediler.

Seminerin üçüncü gününde ise katılımcılar Viyana’da Avusturya Parlamentosu’nu ziyaret ettiler. Avusturya Parlamentosu’nda temsil edilen altı siyasi partinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen panelde Avusturya’daki Burgenland Hırvatlarının ve Karintiya Slovenlerinin hukuki durumu tartışılırken iki dilli sokak levhaları, azınlık dil eğitiminin geliştirilmesi ve azınlık konularında çalışan derneklere finansal destek konuları görüşüldü. Viyana’da ev sahibi iki kuruluşun ofislerini de ziyaret eden katılımcılar ayrıca YEN’in gerçekleştirdiği “Çeşitlilik bağlar” temalı flashmob etkinliğine iştirak ettiler.

Dördüncü günde ise katılımcılar dört farklı konuda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına katıldılar. Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, azınlık dilleri konusundaki atölye çalışmasına katılarak burada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mevcut durumu hakkında diğer katılımcılara bilgi verdi, çift dilli eğitimdeki sorunların yanı sıra isminde “Türk” kelimesi geçtiği için kapatılan azınlık derneklerinin mücadelelerini aktardı. Aynı günün akşamında YEN Yönetim Kurulu’nda geçmişte görev yapmış isimlerin katılımıyla bir panel oturumu gerçekleştirildi. Bu panelde YEN Eski Başkanı olarak Fatma Reşit ve diğer katılımcılar YEN’in çalışmaları hakkında merak edilen soruları yanıtladılar.

*Fotoğraflar: www.facebook.com/yeni.org
GALERİ