ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Brüksel’de Avrupa Parlamentosu milletvekillleri ile görüştü

22.10.2015
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 20 Ekim 2015 tarihinde Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’na (AP) bir çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin de eşlik ettiği çalışma ziyaretinde AP milletvekilleri Slovakya’daki Macar azınlığa mensup Pál Csáky (Slovakya/Hristiyan Demokratlar) ve İtalya’daki Alman azınlığa mensup Herbert Dorfmann (İtalya/Hristiyan Demokratlar) ile görüştü.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ve Azınlık’a ilişkin güncel gelişmeler milletvekillerine aktarıldı

Çalışma ziyareti kapsamında ilk görüşme geçmişte Slovakya’nın Başbakan Yardımcılığı ve AB Bakanlığı görevlerinde de bulunmuş olan AP milletvekili Pál Csáky (EPP-Hristiyan Demokratlar) ile kendisinin çalışma ofisinde yapıldı. ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın örgütlenme özgürlüğü alanında yaşadığı sorunları aktararak Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği ile ilgili kararlarını ısrarala uygulamadığını ifade etti. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünlerde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim alanında ciddi sorunlar yaşamaya devam ettigini dile getiren Habip Oğlu, Azınlık’a ait onlarca ilkokulun Yunan hükümeti tarafından birer birer kapatıldığını söyleyerek sorunları yerinde görmesi için Csáky’i Batı Trakya’ya davet etti.

AP Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu üyesi Herbert Dorfmann (EPP-Hristiyan Demokratlar) ile yapılan görüşmede Habip Oğlu, 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Batı Trakya’da Azınlık’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hakları Federal Birliği’nin (FUEN) yıllık kongresine katılarak yaptığı sunum için Dorfmann’a teşekkürlerini sundu. Görüşmede Habip Oğlu, Batı Trakya’nın ekonomik açıdan Yunanistan’ın en geri kalmış bölgesi olmasına rağmen kırsal kalkınmaya yönelik Avrupa Birliği (AB) fonlarından yeterince yararlanamadığını ifade etti.
GALERİ