ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η ABTTF συμμετείχε στην πρώτη ετήσια συνεδρίαση στην Ομάδα Εργασίας των Τούρκικων Μειονοτήτων της FUEN

24.11.2014
Η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) καὶ βασικός μέλος της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Λαών) , παρευρέθηκε στην πρώτη ετήσια συνεδρίαση στην ομάδα Εργασίας Τουρκικής Μειονότητας(ιδρύθηκε πέρυσι υπό τη στέγη της FUEN) που πραγματοποιήθηκε 20 -23 Νοέμβριου του 2014 στην Άγκυρα. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με τη πρωτοβουλία τον αντιπρόεδρο της FUEN και ο πρόεδρος της ΑΒΤΤF τον Χαλίτ Χαμπίπογλου , συμμετείχε και ο πρόεδρος της FUEN ο Hans Heinrich και ως εκπρόσωπος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ABTTF παραβρέθηκε ο Σαμή Γιουσούφ.

Μέλη οργανώσεων Τούρκικων Μειονοτήτων της FUEN ανήλθαν πρώτη φορά μαζί στο στρόγγυλο τραπέζι

Το συνέδριο που μετέφερε από έξι διαφορετικές χώρες μέλος της FUEN οργανώσεων τούρκικων μειονοτήτων και κοινοτήτων και ανώτεροι εκπρόσωποι των οργανώσεων για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στο στρογγυλό τραπέζι, στο συνέδριο η ABTTF από την Γερμανία εκπροσωπώντας τη τούρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης καθώς από την Ελλάδα συμμετείχαν του κόμμα DEB, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Αποφοίτων (BTAYTD), από την Τουρκία ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου, από την Ρωσία κοινωνία διεθνές Μεσκέτιων Τούρκων “VATAN”, Ενίσχυση της Παράδοσης και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οργάνωσης των Καρατσάι-Μπαλκάρ “Bars El”, από την Ουκρανία η Εθνοσυνέλευση των Τατάρων της Κριμαίας και ένωση Καραϊτών της Κριμαίας , με την κοινωνία Μεσκέτιων Τούρκων από το Αζερμπαϊτζάν “VATAN”. Δραστηριότητες του συνέδριου, στις αναφερόμενες χώρες που επιβιώνουν τουρκικές μειονότητες και κοινότητες υπάρχουσα κατάσταση και με τα προβλήματα συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Πριν το συνέδριο, οι εκπρόσωποι των τούρκικων μειονοτήτων και των κοινοτήτων μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της FUEN ενώ επισκέπτονται στο γραφείο του τον Πρέσβη και αναπληρωτή Υπουργώ Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας τον Αλή Κορού επίσης επισκέφθηκαν συνοδευόμενη με ξεναγό το Μαυσωλείο του Ατατούρκ (Ανίτκαμπιρ) και ιστορικά –πολιτισμικά μέρη μεταξύ και το παλιό κοινοβουλευτικό κτίριο.

Μετά την Ομάδα εργασίας μειονοτήτων της Γερμανίας και Ομάδα εργασίας μειονοτήτων της Σλοβακίας , η τρίτη ομάδα εργασίας της FUEN είναι η Ομάδα Εργασίας τουρκικών μειονοτήτων. Ο στόχος είναι να μεταφερθούν σε ένα διεθνή επίπεδο τα συμφέροντα και τα ζητήματα της ομάδα εργασίας των τουρκικών μειονοτήτων και άλλοι μέλη τουρκικών μειονοτήτων και κοινοτήτων της FUEN. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015.
ΓΚΑΛΕΡΙ