ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Çok Dillilik ve Bölgesel Çeşitlilik Konferansı’na katıldı

10.02.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 7-9 Şubat 2011 tarihlerinde Danimarka’nın Aabenraa şehrinde “RML2future” Ağı - Avrupa’da Çokdillilik ve Dilsel Çeşitlilik için Ağ 2. Bölgesel Konferansı’na katıldı. Avrupa’da bölgesel ve dilsel azınlıkların bütünleştirilmesinin yanı sıra çok dillilik ve dilsel çeşitliliğin teşvik edilmesi amacı ile gerçekleştirilen konferansa Avrupa Diyalog Forumu üyesi ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu katıldı.

Yetişkin eğitiminin ve Almanya-Danimarka sınır bölgesi olan Højskolen Østersøen modelinin Avrupa’nın diğer bölgeleri için uygulanabilirliğinin tartışıldığı konferans, Dr. Peter Buhrmann ile Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen’in açış konuşmaları ile başladı. Højskolen Østersøen’in Danimarka geleneğinin bir parçası olarak lise eğitimine dahil edildiği ifade edilen konferansta çok dilli bölgelerde yetişkin eğitimi konusu detaylı şekilde tartışıldı. Yetişkin eğitimi için Avrupa programı Grundtvig’in tanıtıldığı konferans, Dr. Peter Buhrmann ve FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen’in konuşmaları ile sona erdi.

FUEN üyeleri arasındaki sıcak ilişkinin devam ettirilmesi ve daha da pekiştirilmesini sağlayan konferansta Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan ulusal azınlık gruplarının çok dillilik ve eğitim alanında karşılaştıkları sorunlar gündeme taşındı. Avrupa Diyalog Forumu’na üye FUEN üyelerinin iştirak ettiği konferansta ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim alanında karşılaştığı sorunları dile getirildi.
GALERİ