ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Avrupa Parlamentosu akredite kartlarını teslim aldı

16.09.2010
14 Eylül 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit ve Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz, Brüksel’e bir günlük çalışma ziyaretinde bulundu. Mayıs 2010-Mayıs 2011 döneminde geçerli olmak üzere ABTTF, Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel, Strazburg ve Lüksemburg’daki binaları ile bunlara bağlı bina ve alanlara serbestçe giriş yaparak burada gerçekleştirilen etkinliklere herhangi bir engel olmaksızın katılmaların sağlayan akredite kartını teslim aldı. Bundan böyle ABTTF, Avrupa Parlamentosu’na milletvekilleri, basın mensupları ve diğer lobi kuruluşları ile aynı şekilde Parlamento’ya giriş yapabilecek, Parlamento’daki etkinliklere katılabilecek.

Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit, Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz ile Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Fatma Reşit’in Mayıs 2010’da Avrupa Parlamentosu’na akreditasyonu ile ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını bir bürokratik engel olmaksızın doğrudan Avrupa Parlamentosu’na taşıma kolaylığını yakalamıştı. Böylelikle ABTTF, böylelikle lobi alanında önemli bir başarıya daha imza atmış bulunuyor.

ABTTF Brüksel yolunda hazırlıklarını hızla tamamlıyor

Avrupa Parlamentosu’na akredite olan ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı ve sorunlarının Brüksel’de AB platformunda duyurularak Avrupa kamuoyunun gündemine girmesinin sağlanması amacı ile Brüksel’de bir ofis açılması kararı almıştı. ABTTF Yönetim Kurulu, 10 Temmuz 2010 Cumartesi günü gerçekleştirilen Temsilciler Kurulu’nda Brüksel Projesi’ni gündeme taşıyarak Temsilciler Kurulu’nun görüşüne başvurmuştu. Gerçekleştirilen görüşme sonrasında Temsilciler Kurulu üyeleri Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklarını Avrupa Birliği platformunda ve Avrupa kamuoyunda savunacak güçlü bir lobinin oluşturulması amacı ile Brüksel’de bir ofis açılması projesine destek verdiğini açıklamıştı. Temsilciler Kurulu’nun desteğini almasının hemen ardından Brüksel’de açılacak ofis ile ilgili hazırlıklarına başlayan ABTTF, 14 Eylül Salı günü ofis ile ilgili hazırlıkları tamamlamak için Brüksel’e gitti. ABTTF, Brüksel ofisi için artık gün sayıyor.

Konu ile ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Bugün, lobi alanında önemli bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. Avrupa Parlamentosu’na gelerek akredite kartlarımızı aldık. Artık bundan böyle Parlamento’ya serbestçe giriş yapabileceğiz, Parlamento’da gerçekleştirilen toplantılara serbestçe katılabileceğiz. Bununla birlikte Brüksel’de açacağımız ofis için hazırlıklara da devam ediyoruz. Yakın zamanda ofisin açılışını yapmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.
GALERİ