ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Avrupa Parlamentosu’na akredite oldu

16.06.2010
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Parlamentosu’na akredite oldu. Mayıs 2010 - Mayıs 2011 dönemi olmak üzere Avrupa Parlamentosu’na bir yıl süre ile akredite olan ABTTF, böylelikle lobi alanında önemli bir başarıya daha imza atmış bulunuyor.

Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit, Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz ile Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Fatma Reşit’in Avrupa Parlamentosu’na akreditasyonu ile ABTTF, Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel, Strazburg ve Lüksemburg’daki binaları ile bunlara bağlı bina ve alanlara bir süre ile düzenli olarak giriş yapma ve burada gerçekleştirilen etkinliklere katılma hakkına sahip olacak. Bununla birlikte ABTTF, Brüksel ve Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu oturumlarını kolaylıkla takip etme şansına sahip olacak. Yine ABTTF, Avrupa Parlamentosu’na bağlı komisyonların toplantılarını takip etme olanağına da sahip olacak. AP milletvekilleri ve AP yetkilileri ile görüşme ve lobi faaliyetinde bulunduğu alan hakkında detaylı olarak bilgilendirme olanağına sahip olan ABTTF, böylelikle Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını bir bürokratik engel olmaksızın doğrudan Avrupa Parlamentosu’na taşıyabilecek.

Lobi çalışmalarında bir önemli adım daha!

Avrupa Parlamentosu’na akredite lobici olan ABTTF, böylelikle Avrupa Parlamentosu ile ilgili birimlerinin yanısıra AP milletvekillerine Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ile ilgili olarak doğrudan bilgi sağlamakla bu alanda yaşanan boşluğu doldurma imkanına sahip olacak. Yine Avrupa Parlamentosu’na akredite diğer lobi grupları ile tanışma ve işbirliği kurma şansını da yakalayacak olan ABTTF, Avrupa Parlamentosu’nda daha ağırlık bir rol edinebilecek.

Konu ile ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Uluslararası zeminde gerçekleştirdiği etkinlikler ve lobi faaliyetleri ile ABTTF, yakın zamanda oldukça önemli bir yol kat etti. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne düzenli aralıkla gerçekleştirilen çalışma ziyaretlerinin önemi açıkça görülmekte. Bununla birlikte Birleşmiş Milletler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, ABTTF’nin ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği zeminler. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları yazılı ve sözlü bildiriler ile bu platformlarda gündeme taşınıyor, Yunanistan böylelikle dile getirilen konular ile ilgili açıklama yapmak zorunda bırakılıyor. Şimdi de sıra Avrupa Birliği üye ülkelerinden seçilmiş kişilerin oluşturduğu Avrupa Parlamentosu’nda… Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın sivil toplum ile işbirliği amacı ile oluşturduğu Temel Haklar Platformu’na ABTTF’nin üye olması ile birlikte önemli bir adım atılmıştı… Bununla birlikte Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) ve Avrupa Parlamentosu Geleneksel Ulusal Azınlıklar, Anayasal Bölgeler ve Bölgesel Diller Inter-Grubu tarafından ortaklaşa kurulan Avrupa Diyalog Forumu’na ikinci kez seçilmiş olmam da Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştireceğimiz lobi açısından oldukça önemli. Bugün Parlamento’ya akredite olmamız ile birlikte bizler için, Batı Trakya Türk Azınlığı için, Avrupa Parlamentosu kolayca ulaşılabilir hale geldi. Bunda böyle bürokratik engeller olmaksızın Parlamento’da aktif bir rol oynayabileceğiz. Bu Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lobi tarihinde oldukça önemli bir gün… Bugün, gücümüze güç katmış bulunuyoruz. Artık Avrupa Parlamentosu’nda daha ağırlıklı bir rol oynayabileceğiz” açıklamasında bulundu.

Avrupa Parlamentosu’na akredite lobiciler olarak ABTTF temsilcilerinin isimlerinin yer aldığı listeye http://www.europarl.europa.eu/parliament/expert/lobbyAlphaOrderByOrg.do?language=EN linkinden ulaşabilirsiniz.
GALERİ