ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, üçüncü bölgesel toplantısını Espelkamp’ta gerçekleştirdi

03.03.2009
28 Şubat 2009 Cumartesi günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde ikinci kuzey, genelde ise üçüncü bölgesel toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF Yönetim Kurulu, üye derneklerin yeniden canlandırılarak aktif hale getirilmesi amacı ile bölgesel toplantılar düzenlenmesi kararı almıştı. Bu amaçla bölgesel toplantılar stratejisi çerçevesinde ilk toplantı güneyde Bavyera eyaletinde Schwabach Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti. İkinci bölgesel toplantı ise kuzeyde Gütersloh Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Derneği’nin ev sahipliğinde yapılmıştı.

Bölgesel toplantıya ABTTF adına Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Mustafa Kasap ile Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu katıldılar. Üye derneklerden ise Hannover Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Gütersloh ve Cevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği ve Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkan ve yöneticileri toplantıya iştirak ettiler.

Gündemli bölgesel toplantının başlamasından önce Dernek Başkanı Engin Cingur, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na derneğin çalışmaları ve lokali hakkında bilgi vermesinin ardından Başkan Habipoğlu ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunarak Batı Trakya’da cereyan eden olaylar hakkında görüşlerini katılımcılar ile paylaştı.

Samimi ve çok sıcak bir atmosferde gerçekleşen gündemli bölgesel toplantı sonucunda öncelikle bir sonraki bölgesel toplantının Meschede derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alındı. Ayrıca Hıdrellez/Bahar Şenliği’nin Meschede Derneği’nin bulunduğu bölgede ortaklaşa yapılması, Ramazan ayında ise Gütersloh Derneği’nin bulunduğu bölgede ortaklaşa bir iftar yemeği düzenlenmesi ve Batı Trakya Türkleri ile ilgili olarak gençler arasında bölge çapında bir kompozisyon yarışmasının düzenlenmesi kararları alındı. Söz konusu etkinlikler ile ilgili çalışmaları için dört kişilik çalışma grupları oluşturularak çalışmalara hemen başlanması kararı alındı.

Toplantının ardından ev sahibi dernek tarafından hazırlanan yemekler hep birlikte yendikten sonra dernek üyesi kadınlar tarafından hazırlanan pasta “bıçak kesmiyor” âdeti gereği Başkan’ın yaptığı bağışın ardından kesilerek hep birlikte yendi.
GALERİ