ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Avrupa Birliği Temel Haklar Platformu’na davet edildi

07.12.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’na bağlı olarak kurulacak olan Avrupa Temel Haklar Platformu’nun kuruluş çalışmalarına davet edildi. Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olması sebebiyle Platformun kuruluş çalışmalarına katılacak olan ABTTF bu amaçla 10-11 Aralık tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek danışma toplantısına katılacak.

2007 Mart ayında Avrupa Konseyi’ne bağlı olarak kurulan Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı Avrupa’daki ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele konusunda çalışmalar yürütüyor. Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleyi güçlendirme konusunda kararlı olan Avrupa Birliği’nin bu amaçla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için sivil toplum kuruluşlarından oluşacak Avrupa Temel Haklar Platformu’nun kurulmasına karar verdiği belirtiliyor.

Kurulacak olan Platformun çalışma mekanizmalarının ve üyelik koşullarının belirlenebilmesi amacıyla düzenlenecek toplantıya Avrupa’da uluslararası alanda faaliyet gösteren önemli sivil toplum kuruluşları davet edildi. Toplantıda kuruluş ve üyelik şartları belirlendikten sonra şartları taşıyan sivil toplum örgütlerinin Platformun kurucu üyeleri arasında yer alabilmesi söz konusu olacak.

ABTTF artık Avrupa’da tanınan ve saygı gören önemli bir kurum haline gelmiştir

ABTTF’nin de Platforma davet edilmesinin ardından bir açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu aldıkları davetin ABTTF’nin artık Avrupa Birliği tarafından da kabul edilen saygın bir uluslararası sivil toplum kuruluşu olduğunu kanıtladığını söyledi. Platforma katılım konusunda kendilerinin herhangi bir başvuruda bulunmadıklarının ve ECOSOC üyesi olmalarından dolayı bizzat Avrupa Birliği tarafından Platforma davet edildiklerinin altını özellikle çizen Habipoğlu “biz Platforma katılım konusunda herhangi bir talepte bulunmadık, Avrupa Birliği bizi bizzat davet etti. Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan ABTFF artık Avrupa’da da tanınan ve saygı gören önemli bir kurum haline gelmiştir. Avrupa Birliği’nin bize bizzat göndermiş olduğu bu davet bunun kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Platformun Avrupa’da ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadelede Avrupa Birliği’nin resmi bir kurumu olacağını söyleyen Habipoğlu “Avrupa Birliği’nin resmi bir kurumuna üye olarak Avrupa’da ayrımcılıkla mücadelenin içinde aktif olarak yer alacağız. Bu bağlamda Yunanistan’da ciddi ayrımcılıklara maruz kalan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları için mücadelemizi Avrupa Birliğ içerisinde daha ileri noktalara taşıma fırsatı bulacağız ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz” şeklinde görüşlerini ifade etti. 10-11 Aralıktaki toplantının ardından Platformun kuruluşunun açıklanması bekleniyor.
GALERİ