ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Yönetim Kurulu toplandı

16.02.2007
Yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştiren ABTTF Yönetim Kurulu, Federasyon’un önemli başarılara imza attığı geçen yılki çalışmalarını değerlendirerek, bu çalışmaların verdiği güçle hazırlanan 2007 yılı çalışma programının hayata geçirilmesi kararı aldı. 2007 yılında, düzenli olarak iştirak edilen uluslararası toplantıların ve uluslararası kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanı sıra bir çok proje geçekleştirilecek.

Bilimsel çalışmalara ağırlık verilecek
Yönetim kurulu üyeleri, ABTTF’nin gayretleriyle birlikte, uluslararası alanda her geçen gün daha çok ilgi uyandıran Batı Trakya Türk azınlığının tanıtımı için, azınlığın yaşadığı sorunlar hakkında bilimsel çalışma yapılması gerektiği konusunda birleşti. Ağırlıklı olarak, kimlik, din, dil ve eğitim sorunlarının mercek altına alınacağı bilimsel çalışmalar, Batı Trakya Türk Azınlığa dair bilgi eksikliğini gidermeye yönelik birer başvuru kaynağı niteliği taşıyacak. Ayrıca Federasyon yalnızca Yunanistan’da değil Almanya’da yaşayan Batı Trakyalılarla ilgili çalışmalar da gerçekleştirecek.

‘Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Bilgi Bankası’yla, ülkede yaşayan azınlığa dair istatistiksel veriler ortaya çıkarılacak.

Yalnızca sorunları değil kültürü de tanıtılacak
Bilimsel çalışmalara paralel olarak gerçekleştirilmek istenen bir diğer çalışma da, Batı Trakya kültürünün Avrupa’da tanıtımı. Sürekli azınlık sorunlarıyla gündeme gelen Batı Trakya Türk azınlığı, düzenlenecek olan sergi, defile ve tiyatro gösterileriyle kültürünü de Avrupa’ya taşıma fırsatı bulacak.

2006 yılı sonunda BM-ECOSOC’a üye olarak, kendini Birleşmiş Milletler’de temsil hakkı kazanan ABTTF, oluşturmakta olduğu, BM-ECOSOC Çalışma Grubu’yla da çalışmalarına farklı bir ivme kazandıracak.

Hazırlanan program kapsamında, tüm bir yıl boyunca, ekip olarak çok özverili çalışılacağını belirten Başkan Halit Habipoğlu, henüz kurumsallaşmasını tamamlamış olan ABTTF’nin daha şimdiden uluslararası alanda Batı Trakya’daki Türk azınlıkla ilgili ciddiye alınan bir kurum haline geldiğini belirterek, “Amacımız, 2007 yılında öngördüğümüz çalışma planını başarıyla gerçekleştirip, 2008’de uluslararası kurumlarla işbirliği içerisinde projeler gerçekleştirmek” diye konuştu.
GALERİ