ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Federasyon'umuz Bonn derneğimizin ev sahipliğinde üçüncü iftar yemeğini verdi

28.06.2016
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Federasyon'umuz üyesi Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği’nin ev sahipliğinde üçüncü iftarını verdi. İftar yemeğine ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap katıldılar. Üye derneklerimizden Troisdorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yöneticilerinin de katıldığı iftar yemeği Bonn ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerini buluşturdu. İftar yemeğine T.C. Köln Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Nihal Sarıöz, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği(DİTİB) Bonn Merkez Camii Başkanı Mustafa Ocak, Başkan Yardımcısı Ekrem Kavaklı ve Merkez Camii İmamı Muhsin Saylan katılımlarıyla teşrif ettiler.

ABTTF Ramazan’da ilk iftar programını 2014 yılında Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde, ikincisini ise 2015’te Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde vermişti. Üçüncüsünün Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği iftar yemeğinde ev sahibi dernek başkanı Halit Faikoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından T.C. Köln Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Nihal Sarıöz konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Sarıöz, iftar yemeğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti getirdi, Başkonsolos Hüseyin Emre Engin’in selamlari iletti. Sarıöz, Batı Trakya Türklerinin anavatanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olduğunu belirtti.

Muavin Konsolos’tan sonra söz alan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Federasyon’umuzun üç yıldır üye derneklerinin ev sahipliğinde iftar programı gerçekleştirdiğini belirterek onbir ayın sultanı bu Ramazan ayında Bonn ve çevresindeki Batı Trakya Türkleri ile biraraya gelerek eş, dost ve Alman komşular ile iftar sofrasında buluşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmasında Batı Trakya’daki gelişmelere değinen Habip Oğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un Gümülcine’nin kurtuluşu etkinlikleri dolayısıyla Batı Trakya’yı ziyaret ettiğini ve burada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Türk değil Müslüman olduğunu söylediğini hatırlattı, buna karşılık Pavlopulos’un İstanbul ile Bozcaada ve Gökçeada’da yaşayan Ortodoks cemaatin Rum olduğunu belirtti. Habip Oğlu, “Onlar ne kadar bizim varlığımızı ve kimliğimizi inkar etseler de bizler Elhamdülillah Müslüman’ız ve Türk’üz!” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından DİTİB Bonn Camii İmamı Muhsin Saylan’ın dua ve ezan okudu, oruçların açılmasının ardından iftar yemeğine geçildi.

ABTTF Ramazan’da ilk iftar programını 2014 yılında Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde, ikincisini ise 2015’te Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde vermişti.
GALERİ