ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Herzogenaurach Derneği ev sahipliğinde iftar programı

30.06.2015
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) 27 Haziran 2015 Cumartesi akşamı Federasyon üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine ABTTF Genel Sekreteri Aydın Ahmet, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Küçük Hasan, Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Yusuf Hüseyin, Başkan Yardımcısı Bülent Ekrem, Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin katıldı.

Dua ve Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan iftar programı, Herzogenaurach derneği Başkanı Adnan Arif’in açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti. Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren ABTTF Genel Sekreteri Aydın Ahmet, ABTTF Yönetim Kurulu adına herkesi selamladıktan ve katılımcıların mübarek Ramazan ayını tebrik ettikten sonra, aynı akşam Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nin iftarına katılması nedeniyle bu iftar programına katılamayan ABTTF Başkanı Habip Oğlu’nun selamını iletti.

2 hafta önce yapılan ABTTF 19. Dönem Genel Kurulu’nda dernek delegelerinin oylarıyla göreve geldiklerini hatırlatan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı sesini Avrupa’da duyurmak için var güçleriyle çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ve Batı Trakya Türkleri adına tarihi öneme sahip olan FUEN Kongresi hakkında konuşan Ahmet; “Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bu yıl tarihi bir etkinliğe hep birlikte imza attık. 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde DEB Partisi ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’miz ile birlikte Gümülcine’de üyesi olduğumuz Avrupa Halkları Federal Birliği’nin 2015 Kongresi’ne ev sahipliği yaptık. Avrupa’da 20 ülkeden, 30 azınlık kuruluşundan yaklaşık 150 azınlık mensubunu Batı Trakya’da ağırladık. Eğitim ve din özerkliğimizin etraflıca tartışıldığı kongreye katılan misafirlere Batı Trakya’da azınlığımızın yaşantısını ve sorunlarını yerinde gözlemleme fırsatı sunduk. Davet edilmelerine karşın kongreye katılmayan çoğunluk yetkililerine ise Avrupa’da yalnız olmadığımızı göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.

ABTTF olarak Ramazan’da ilk iftar programının geçen sene Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştiğini belirten Ahmet, bu ikinci iftar etkinliğinde ise Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Aydın Ahmet’in konuşmasının ardından T.C. Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya katılımcıları selamlayarak konuşmasını gerçekleştirdi. Cami ve din görevlilerinin yaptığı kısa konuşmalarla devam eden program iftar duası ve ezanla birlikte yenilen iftar yemeği ile devam etti. İftar programı dernek başkanı Adnan Arif’in teşekkür konuşması ile son buldu.

Herzogenaurach derneğinin ev sahipliğinde organize edilen iftar yemeğine bölgede yaşayan birçok Batı Trakyalı aile ile birlikte Fürth Batı Trakya Derneği Başkanı ve yöneticileri ile Stutgart Batı Trakya Türkleri Derneği temsilcileri katılım gösterdi.
GALERİ