ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hagen Şampiyon

20.06.2004
ABTTF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Levent Ahmet'le birlikte
 
Şampiyonluğu kazanan Hagen ve ikinci olan Duisburg takımları topluca ABTTF Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Levent Ahmet'le birlikte
 
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu gecede konuşma yaparken
 
Levent Ahmet gecede konuşma yaparken
 
10. Dr. Sadık Ahmet Turnuvası 12 Haziran 2004 günü Höchst derneğimiz tarafından düzenlendi. Her sene olduğu gibi bu sene de turnuvaya ilgi çok büyüktü. Turnuvada 17 derneğimizin takımları iki grup halinde mücadele etti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun Batı Trakya Türkleri’nin lideri Dr. Sadık Ahmet anısına düzenlemekte olduğu geleneksel futbol turnuvasına Batı Trakyalı hemşerilerimizin ilgisi de büyük oldu. Dr. Sadık Ahmet’in anısını yaşatmak üzere Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen 600 kadar Batı Trakyalı da karşılaşmaları büyük bir heyecanla takip etti.

Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Ahmet’in şeref konuğu olarak katıldığı turnuvada ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF eski başkanlarından Cafer Alioğlu ve Necmi Hasanoğlu da hazır bulundular. Haftabaşı ilk çocuğu dünyaya gelen Levent Ahmet’in böyle bir zamanda bile bizleri yalnız bırakmaması hepimizi çok sevindirdi.

Turnuvanın açılışında ABTTF Başkan Yardımcısı İzzet Arif bir konuşma yaparak tüm katılımcıları ve seyircileri selamladı. Oynanan grup maçları sonucu A Grubu’ndan Hagen ve Gütersloh, B Grubu’ndan da Bonn ve Duisburg takımları yarı finale çıkmaya hak kazandılar. Yarı final maçları Hagen-Bonn ve Gütersloh-Duisburg arasında oynandı. Bonn’u 1-0 yenen Hagen takımıyla Gütersloh’u 1-0 yenen Duisburg takımları finale çıktılar. Finalde Duisburg takımını 2-0 yenme başarısını gösteren Hagen takımı 10. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın şampiyonu olarak birincilik kupasını almaya hak kazandı.

Kupa ve ödül töreni, akşam Höchst Bürgerhaus’da yapılan gecede düzenlendi. Düzenlenen gecede Dr. Sadık Ahmet anısına saygı duruşunda bulunuldu. Bir konuşma yapan Höchst Derneği Başkanı 10. Dr. Sadık Ahmet Futbol Tunuvası’nı düzenlemekten duydukları mutluluk ve gururu dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra konuşan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu bu başarılı turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yaşanan dosluk ve kardeşlik ortamından duyduğu sevinci dile getirdi. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Levent Ahmet’e teşekkür etti. Halit Habipoğlu’ndan sonra söz alan eski başkanlardan Cafer Alioğlu, bu birlik ve berabelik ortamı var oldukça ABTTF’nin hep yaşayacağını belirterek, turnuvaya davet edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Son olarak söz alan Levent Ahmet, kardeşi Funda Ahmet’in yeni yayınlanan kitabından birkaç şiir okudu. Daha sonra rahmetli babası Dr. Sadık Ahmet’in şu an aramızda olduğunu, kendisinin de babasının yolunda micadelesini sürdürdüğünü belirterek, bu turnuvayla O’nun herzaman yaşayacağını sözlerine ekledi.

Törende turnuva şampiyonu Hagen derneğine Birincilik Kupası Höchst Başkanı Selahattin Latif, Federasyon Kupası ABTTF Sportif Faaliyetler Sorumlusu Sebahattin Mümin ve Dr. Sadık Ahmet Kupası Levent Ahmet tarafından takdim edildi. Ayrıca gol kralı, en iyi kaleci ve turnuvaya katılan tüm takımlara Höchst Derneği tarafından birer kupa verildi.

Törende Levent Ahmet tarafından ABTTF eski ve yeni başkanlarına kardeşi Funda Ahmet’in şiir kitabı hediye edildi. Ayrıca Höchst Derneği tarafından Halit Habipoğlu ve Cafer Alioğlu’na birer plaket verildi.

Gece daha sonra tüm takımların ve katılımcıların eğlenceleriyle sürdü.

Ayrıca turnuvadan önce ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu üye dernek yöneticileri ile bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda eski başkanlardan Cafer Alioğlu ve Necmi Hasanoğlu birer konuşma yaptılar. Ayrıca Halit Habipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Tayyip Erdoğan’ın Batı Trakya gezisi ve ABTTF’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

A Grubu Karşılaşma Sonuçları
Höchst Herzogenaurach
0-0
Meschede Hagen
0-1
Gütersloh Schweifurt
0-0
Lauf Espelkamp
1-0
Münih Yard Schweifurt
0-4
Meschede Herzogenaurach
0-1
Höchst Espelkamp
2-1
Gütersloh Hagen
0-0
Lauf Schweifurt
0-0
Münih Yard Espelkamp
2-1
Höchst Meschede
2-0
Gütersloh Herzogenaurach
2-2
Lauf Hagen
0-0
Münih Yard Höchst
1-0
Schweifurt Hagen
1-3
Gütersloh Espelkamp
1-0
Herzogenaurach Hagen
0-1
Meschede Schweifurt
0-2
Lauf Münih Yard
1-1
Espelkamp Herzogenaurach
0-2
Höchst Schweifurt
0-0
Gütersloh Münih Yard
2-1
Meschede Lauf
0-0
Espelkamp Hagen
0-5
Herzogenaurach Münih Yard
0-0
Höchst Gütersloh
0-1
Meschede Münih Yard
0-0
Herzogenaurach Schweifurt
0-3
Höchst Lauf
2-0
Schweifurt Espelkamp
2-0
Höchst Hagen
0-2
Gütersloh Lauf
1-0
 
B Grubu Karşılaşma Sonuçları
Schwabach İngiltere
2-0
Witten Feuchtwangen
0-0
Bonn Münih Aile Birliği
1-0
Duisburg Kelsterbach
1-0
Schwabach Feuchtwangen
1-1
Witten İngiltere
3-1
Bonn Kelsterbach
0-0
Duisburg Münih Aile Birliği
2-0
Schwabach Witten
1-1
Feuchtwangen İngiltere
0-0
Bonn Duisburg
0-0
Kelsterbach Münih Aile Birliği
1-0
Schwabach Bonn
0-1
Witten Duisburg
1-2
İngiltere Münih Aile Birliği
0-2
Feuchtwangen Kelsterbach
3-0
Schwabach Duisburg
0-0
Witten Bonn
1-1
İngiltere Kelsterbach
2-0
Feuchtwangen Münih Aile Birliği
3-0
Schwabach Kelsterbach
2-0
Duisburg İngiltere
2-0
Witten Münih Aile Birliği
4-0
Feuchtwangen Bonn
0-3
Schwabach Münih Aile Birliği
3-0
Kelsterbach Witten
0-2
Feuchtwangen Duisburg
0-2
İngiltere Bonn
0-2
Meschede Gütersloch
0-2
Lauf Herzogenaurach
1-0
Meschede Espelkamp
2-0
Münih Yard Hagen
0-2
 
Yarı Final Maçları
Hagen Bonn
1-0
Gütersloh Duisburg
0-1
 
Final Maçı
Hagen Duisburg
2-0

ŞAMPİYON HAGEN !!!



 10. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ile ilgili resim galerisi için lütfen tıklayınız.