ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu yıl sonu ziyaretlerini tamamladı

04.01.2023

ABTTF Başkanı: “Toplumumuza verdiğimiz umut ve onlardan aldığımız güç ile 2023’e hazırız!”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), geleneksel olarak gerçekleştirdiği yıl sonu ziyaretlerini tamamladı. Pandemi nedeniyle iki yıl süre ile üye dernekleri ziyaret edemeyen ABTTF Başkanlık Kurulu, 2022 yılında geleneksel yıl sonu ziyaretlerini gerçekleştirerek üye derneklerin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. 

Dernek ziyaretlerinde ABTTF Başkanlık Kurulu, Batı Trakya Türk toplumunun ilgilendiren gelişmeler çerçevesinde 2022 yılını değerlendirdi, Yunanistan’daki güncel gelişmeleri dernek yöneticileri ile değerlendirdi. Federasyon’un 2022 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren ABTTF Başkanlık Kurulu, 2023 yılı çalışma planını dernek yöneticileri ve üyelerine aktardı. ABTTF yöneticileri, üye derneklerin önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda düzenleyecekleri etkinliklere 2023 yılında da destek ve katkıda bulunmaya devam edeceğini belirttiler. 

Üye derneklere yapılan ziyaretler sonrasında bir değerlendirmede bulunan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “Samimi bir ortamda yüz yüze görüşme, danışma, birlikte değerlendirme imkanımız oldu. Yaptığımız görüşmelerde üç konu öne çıktı. Bunlardan ilki eğitimdi, eğitimde kronikleşmiş sorunlar dile gelirken görüştüğümüz derneklerimiz son yıllarda yaşadığımız sorunlardan duydukları endişeyi dile getirdiler. Eğitim alanında Yunanistan’da ve uluslararası alanda yaptığımız çalışmaları derneklerimizle paylaştık, 2023 yılında da bu konuda atacağımız adımları kendilerine aktardık. Öne çıkan ikinci konu ise bölgemizden yurt dışına göç oldu. Bölgemizde yaşanan ekonomik sorun nedeniyle son yıllarda giderek artan yurt dışı göç derneklerimizin üye sayılarının artması yoluyla derneklerimize her ne kadar olumlu yansıyorsa da bu durum toplum olarak baktığımızda hiç de iyi değil. Bölgemizin kalkınması ve ekonomik refahın nasıl artırılabileceğine ilişkin yol haritamızı aktardık. Öne çıkan üçüncü konu da 2020 yılında ilk adımlarını attığımız ve 2021’de açtığımız ofis ile Atina nezdindeki çalışmalarımız oldu. Atina’da varlık göstermeye başlamamızla varlığımızdan rahatsız olan bazı çevrelerin Federasyon’umuzu karalamaya yönelik haberler yaptıklarını derneklerimiz ile paylaştık, bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimizi anlattık. Derneklerimizin bizleri ilgiyle ve heyecanla dinlendiğini gördük. Çatı kuruluş olarak yaptığımız çalışmalardan onların gurur duyduklarını hissetmek bizleri tabii ki onurlandırdı. Toplumumuza verdiğimiz umut ve onlardan aldığımız güç ile 2023’e hazırız!” dedi

GALERİ