ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF BM ECOSOC çalışma grubu oluşturuyor

21.10.2006
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyunu’nun (ABTTF), ECOSOC üyeliğiyle birlikte, uluslararası lobi faaliyetlerine ve bilimsel alandaki çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „Federasyon olarak uluslararası etkinliklerimiz ve bilimsel çalışmalarımız için, mevcut Siyasi Faaliyetler ve Lobi grubunun yanında, BM-ECOSOC çalışma grubu oluşturma kararı aldık, bu alanda bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık “ diye konuştu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Birleşmiş Milletler’in Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne üye olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), ayrıcalıklı sivil toplum örgütü statüsü sayesinde Birleşmiş Milletler’in de destek ve yardımıyla artık uluslararası alanda daha etkin çalışma fırsatına sahip. ECOSOC üyeliği kapsamında azınlık hakları, göç, uluslararası hukuk, din, insan hakları, yerel yönetimler, eğitim, kültür, ekonomi, gelişim, aile, kadın, çocuk ve gençler alanlarında faaliyetlerde bulunacak olan Federasyon, bu alanlara ilgi duyan herkese birlikte çalışma çağrısında bulunyor.

1998 yılından bu yana Batı Trakya’da yaşayan Türk azılığın Yunanistan tarafından ihlal edilen hakları konusunda çalışmalar yapan ABTTF’in önemli başarılara imza attığını belirten Habipoğlu, „İnsan haklarının medeniyetin vazgeçilmez bir parçası olduğu düşünülen Avrupa Birliği’nde azınlık hakları günden güne değer kazanmaktadır. Yalnızca İnsan hakları kapsamında değil, yaşadıkları ülkelerin kültür mozaiğine kattıkları renk nedeniyle de azınlıklar yaşadıkları ülkelerde önemli rol oynamaktadır. Ama maalesef Batı Trakya’da yaşananlar, Yunanistan’ın hala bu bilince ulaşamadığını göstermekte. Oluşturulacağımız çalışma grubuyla, başta azınlık hakları, göç ve uluslararası hukuk olmak üzere bir çok alanda projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Yukarıdaki başlıklar doğrultusunda, bizimle birlikte çalışacak, genç, dinamik ve yaratıcı insanlara ihtiyaç duymaktayız“ şeklinde konuştu.

Bu kapsamda ABTTF ile çalışmak istiyorsanız, ABTTF • Johannisstraße 50, 58452 Witten Deutschland adresine başvuru yollayabilir ya da www.abttf.org adresinden veya 0049 230 29 13 291 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.



Başvuru için lütfen buraya tıklayınız
GALERİ