ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ramazan Bayramı Mesajı

20.10.2006
11 ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaşıyoruz. Tüm insanlığın, birlik, barış ve hoşgörüye en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde yaşıyoruz.

Son dönemlerde, İslamiyet’in kullanıldığı bir çok olay hepimizi derinden yaraladı. Yunanistan’da azınlık olarak yaşayan biz Batı Trakyalılar, farklı dinden insanların birarada yaşayabilmeleri için dinlerarası hoşgörünün ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz, çünkü yıllarca biz de Yunanistan’da kendi dinimizi özgürce yaşayamadık.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak, hem Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın hak arama mücadelesi hem de, Avrupa’nın çeşitli bölgelerine dağılmış hemşehrilerimizin kültürel benliklerini muhafaza etmeleri ve geliştirmeleri için özverili çalışmalar yapmaya devam etmekteyiz.

Son yıllarda göstermiş olduğumuz başarılı çalışmalarımızdan dolayı, Birleşmiş Milletler’e sivil toplum örgütü olarak üye olduk. Birleşmiş Milletler üyeliğimiz kapsamında, 28-29 Eylül’de Oslo’da gerçekleştirilen 7. Kuzey-Güney Avrupa Ekonomik Forumu’nda, Batı Trakya’da ihlal edilmekte olan din özgürlüklerini anlattık. Avrupa Konseyi’ne yaptığımız ziyarette vatandaşlıktan çıkarılan soydaşlarımızın sorunlarını yeniden dile getirdik. Ardından Varşova’da, AGİT’in 'İnsani Boyut' toplantısında, hala Yunanistan’da 'Türk' sözcüğünü rahatlıkla kullanamadığımızı belirttik.

Avrupa’da Batı Trakya Türkleri’nin gönüllü elçisi olan ABTTF, derneklerimizin maddi ve manevi katkılarıyla bugünlere gelmiş bulunuyor. Derneklerimizin bölgelerinde yaşadıkları maddi sıkıntılar gözönüne alındığıda, Federasyonumuzun bundan sonra uluslararası boyutta daha etkin çalışmalar yapabilmesi için, derneklerimizin yanında birey olarak her Batı Trakyalıya da görev düştüğü inancındayım. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek için tüm Batı Trakyalıları ABTTF üyeliğine davet ediyorum. Sizin de bildiğiniz gibi, kuvvet birlikten doğar.

Herhangi bir Batı Trakya Türk derneğine üye olup olmamanız Federasyon üyeliğinize engel değildir. Desteğinizi ve ilginizi bizden esirgemeyeceğinizi ümit ediyorum.

Şahsım ve Yönetici arkadaşlarım adına yaklaşan Ramazan bayramınızı şimdiden kutlar, mübarek bayramın, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı


ABTTF'ye üye olabilmek için lütfen aşağıdaki formu doldurup bize ulaştırınız.

ABTTF Üyelik Başvuru Formu
GALERİ