ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’ın gerçek yüzü

23.01.2004
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun, "Türkiye ile karşılıklı olarak savunma harcamalarını indirelim" önerisine rağmen, Yunan Hükümeti’nin ABD yönetimi ile, 10 milyon dolarlık F16 yenileme projesine ilişkin geçen Ekim ayında bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Pentagon da söz konusu proje için ABD Lockheed Martin silah şirketiyle anlaşma imzaladı. Yunan F16'larının elektronik sistemlerinin modernizasyonunu da içeren projenin iki yıl devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, Yunan Genelkurmayı’nın, Türkiye sınırındaki Meriç boyunca yerleşik olan birliklerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladığı belirtildi. Ankara'ya ulaşan bilgilere göre Yunanistan Savunma ve Dışişleri Konseyi, askeri birlikleri yeniden yapılandırma kararı aldı. Ayrıca Amerikan yönetimi Yunanistan’ı 10 milyon Dolar’lık askeri projeden de yararlandıracak.

Bunların yanı sıra Yunanistan, Kıbrıs’a ilişkin sürdürdüğü savunma politikası çerçevesinde Amerika’ya F16 Blok 52 modeli savaş uçağı ile Apachi saldırı helikopteri siparişi verdi.

(Tercüman)