ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Avrupa Konseyi Parlamenteri Hunault’la Batı Trakya’yı ziyaret edecek

02.10.2006
ABTTF Uluslararası Siyasi Çalışma Grubu üyesi Mustafa Geveli ile birlikte gerçekleştirdikleri Avrupa Konseyi ziyareti ardından bir açıklamada bulunan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „ABTTF olarak Avrupa Konseyi düzeyindeki ilişkilerimiz, Batı Trakya’daki Türk azınlık sorunlarının uluslararası alanda dile getirilmesi yönünde büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz son AKMP ziyaretimiz çok olumlu geçti. Federasyon olarak, 2007 yılı Ocak ayında, Batı Trakya’ya, Avrupa Konseyi Parlamenteri Michel Hunalult’un da katılacağı resmi bir ziyaret organize edeceğiz. Bu ziyaret, Hunault’un Avrupa Konseyi’ne sunacağı Yunanistan’daki Türk azınlık raporunda önemli bir rol oynayacak“ diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Konseyi’ne resmi bir ziyarette bulunan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Konseyi Parlamenteri Michail Hunault, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği Direktörü Manuel Lezertua, Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Genel Sekreteri Günther Schirmer ve AKPM Türk Delegasyon Başkanı Murat Mercan başta olmak üzere bir çok Parlamenter ve yetkiliyle görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmelerin bir kısmında, daha önceki ziyaretlerde ele alınan konuların takibi yapılırken, yeni görüşmelerde de Batı Trakya Türk azınlığı ve azınlığın Yunanistan’da yaşadığı sorunlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

ABTTF’nin, Avrupa Konseyi tarafından Yunanistan ve Türkiye’deki azınlıklarla ilgili hazırlayacağı rapor konusunda, işbirliği içinde çalışma teklifine olumlu yanıt veren Parlamenter Michel Hunault’la yapılan görüşme sonrası, 2007 yılı Ocak ayında, Batı Trakya Türklerini ziyaret etmek üzere, ABTTF’in düzenleyeceği bir organizla Yunanistan’a gidilmesine karar verildi. Böylece, bölgede yaşayan Türk azınlık temsilcileriyle yapılacak olan görüşmelerle, azınlıkların yaşadıkları sorunlar doğrudan Parlamenter’e aktarılabilecek ve Michail Hunault, Türk azınlığı yaşadığı bölgede görme imkanı bulacak.
GALERİ