ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gençler ABTTF çatısı altında birleşiyor

31.08.2006
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Almanya’da yaşayan Batı Trakyalı Türk gençlerini ABTTF çatısı altında birleştirmeyi hedefliyor. Troisdorf ve Witten Batı Trakya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçlerinin öncülüğünde çalışmalarına başlayacak olan, ABTTF Gençlik Grubu, Almanya yaşayan Batı Trakyalı Türk gençleri arasındaki iletişimi güçlendirmek istiyor.

Yapılan son ABTTF Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda, Federasyon’un Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığıyla ilgili, uluslararası alanda yürüttüğü başarılı siyasi faaliyetlerin yanında, Almanya’da yaşayan Batı Trakyalı Türk gençlerinin eğitim ve gelişimiyle ilgili çalışmalara da ağırlık vermesi kararı alındı. Federasyon konuyla ilgili ilk adımı, 2006-2007 öğretim yılı itibariyle Serap Yusuf’a ABTTF’de meslek eğitimi sunarak attı.

ABTTF’nin, çatısı altındaki 29 dernek öncülüğünde, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan Batı Trakyalılarla yakın ilişkileri bulunduğunu vurgulayan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „Avrupa’da doğup büyümüş olan gençlerimizin, gelenek görenek ve ananelerimizi unutmasını istemiyoruz. Bu nedenle Federasyonumuz çatısı altında oluşturulacak ‚gençlik grubu’yla gençlerimizi biraraya getirip, hem onların kendi aralarındaki iletişimin güçlenmesini sağlayacak hem de kendi aralarında gerçekleştirmek istedikleri organizasyonlara destek vereceğiz“ diye konuştu.

Atılan bu adımın aileler tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Habipoğlu, evrensel olabilmenin yolunun, kişinin kendi kültürünü iyi tanıyıp özümleyebilmesinden geçtığini vurgulayarak, „Batı Trakyalı gençler arasındaki iyi ilişkiler, azınlığın ortak kültürünün unutulmamasını ve gençlerin kendilerini daha güçlü hissetmesini sağlayacak“ dedi.

Troisdorf ve Witten Batı Trakya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Mehmet Kasap, Banu Aptioğlu, Burak Kasap ve Serap Yusuf ABTTF Gençlik Grubu’nun kuruculuğunu üstleniyor. ABTTF Gençlik Grubu Sözcüsü Burak Kasap, bu yıl sonunda düzenleyecekleri büyük bir partiyle ilk olarak tüm gençlerin birbirini tanımasına vesile olacaklarını belirtti.
GALERİ