ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Πανικό στον ελληνικό τύπο

07.08.2006
Η Καταγραφή της ΕΟΤΔΘ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC σαν μέλος προκάλεσε πανικό στον ελληνικό τύπο.

Η Καταγραφή της ΕΟΤΔΘ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC απασχόλησε σε αρκετό βαθμό τον ελληνικό τύπο της Δυτικής Θράκης. Η εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής δίνοντας μεγάλη σημασία στο θέμα το παρουσίασε με τον τίτλο „Προκαλούν“.

Η Καταγραφή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC σαν μέλος προκάλεσε μεγάλη αντήχηση στον ελληνικό τύπο της Δυτικής Θράκης. Aπό τις εφημερίδες Χρόνος της Κομοτηνής και από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη της Αλεξανδρούπολης το θέμα παρουσιάστηκε στους αναγνώστες τις αναλυτικά. Η εφημερίδα Χρόνος παρουσίασε το θέμα με μπόλικο υλικό και με τον τίτλο Προκαλούν.

„Προκαλούν“

Η εφημερίδα Χρόνος τόνισε εξαιτίας της αναγνωρίσεως της ΕΟΤΔΘ από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC ότι απαιτούνε από το ελληνικό κράτος να αναγνώριση των συλλόγων υπό την τουρκική τους ονομασία. Η εφημερίδα Χρόνος σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΕΟΤΔΘ περί των ερχόμενων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ότι με την καταγραφή της ΕΟΤΔΘ στην ECOSOC αποκτούνε οι σύλλογοι που ανήκουνε στην ΕΟΤΔΘ διεθνές κύρος. Από την εφημερίδα Χρόνος κριθήκανε και ρωτηθήκανε οι Έλληνες αρμόδιοι περί των πράξεων τους εναντίων των δραστηριοτήτων της ΕΟΤΔΘ και σε πιο βαθμό την έχουνε πάρει υπό παρακολούθηση.

Οι Αξιολόγηση των Ελλήνων Αρμοδίων

Η εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη της Αλεξανδρουπόλεως μεταβιβάζοντας το θέμα στους αναγνώστες τόνισε ότι με την απόφαση αυτή η ΕΟΤΔΘ θα μπορεί να συμβουλεύει τα Ηνωμένα Έθνη στα Μειονοτικά Ζητήματα και παράλληλα θα μπορεί να ανοίξει παραρτήματα στην Ζυρίχη και στην Νέα Υόρκη. Τόνισε επίσης ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ αξιολογεί το θέμα ότι σαν χρονικό διάστημα συμπίπτει με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την αίτηση που έγινε εναντίων της αποφάσεως του Αρείου Πάγου σχετικά με το κλείσιμο των τουρκικών συλλόγων στην Δυτική Θράκη λόγο των τουρκικών τους ονομασιών.

Χαμπίμπογλου: «Οι προσπάθειες μας είναι ειρηνικές»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης «ΕΟΤΔΘ» ο κύριος Χαμπίμπογλου αξιολογώντας τις αντηχήσεις που προκάλεσαν στον ελληνικό τύπο η καταγραφή της ΕΟΤΔΘ στον Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC είπε ότι οι ανησυχίες και οι φόβοι του επαρχιακού ελληνικού τύπου είναι ανώφελες και συνεχίζοντας τόνισε ότι η Τουρκική Μειονότητα της Ελλάδας προσπαθεί μόνο και μόνο για την απόκτηση μιας αξιοπρεπείς ζωής και θέσεως στην ελληνική κοινωνία που είναι και το δικαίωμα της και δεν θα επιτρέψει ποτέ να λασπωθεί αυτή η ειρηνική της προσπάθεια από την Ελλάδα. Η καταγραφή της ΕΟΤΔΘ στα Ηνωμένα Έθνη αντί να φοβίζει την Ελλάδα πρέπει να την κάνει περήφανη διότι η είσοδος τέτοιων οργανώσεων στην οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών που παλεύουνε πραγματικά για την δημοκρατία και για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα είναι ένας επιπλέον πλούτος για την χώρα.
ΓΚΑΛΕΡΙ