ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF´den Yunanistan Yerel Seçimlerindeki Türk Adaylara Çağrı: 'Avrupa´daki Batı Trakya Türklerini Unutmayın'

18.07.2006
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Yunanistan´da yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türk adaylara, hizmet programlarına Avrupa´da yaşayan Batı Trakya Türklerini de alma çağrısında bulundu.

Yunanistan´da yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylar belirlenmeye başladı. Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı İskeçe ve Gümülcine kentlerinde belediye ve valilik seçimleri için çok sayıda da Türk aday bulunuyor. 15 Ekim´de gerçekleşecek seçimlerde adaylıkları açıklanan kişiler seçim propagandalarını hızla sürdürüyor.

Batı Trakya Türk azınlığının nüfusunun sağladığı avantajla kendi yerel yöneticilerini seçme şansına sahip olabildiğini söyleyen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, bu imkanın elden yitirilmemesi için tüm Türk azınlığı mensuplarının seçimlerde oylarını Türk adaylara vermesi gerektiği üzerinde durdu. Genel seçimlerde kurum olarak seçim organizasyonu düzenlediklerini, Avrupa´dan giden Batı Trakyalı Türk seçmenlerin sonuç üzerinde etkide bulunduğunu söyleyen Habipoğlu, „Yerel idareler, globalleşme ve Avrupa Birliği´nin kurumsallaşması sürecinde artan bir öneme sahipler, bu nedenle yerel seçimlerin de en az genel seçimler kadar önemli görülmesi ve hiçbir oyun boşa gitmemesi gerekiyor“ dedi. Avrupa´da yaşayan Batı Trakya Türklerinin kendilerini bölge ile özdeşleştirdiklerini söyleyen ABTTF Başkanı, Almanya başta olmak üzere İngiltere, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde yaşayan insanlarımız bölgedeki yerel yöneticilerimizden beklentiler içindeler, Avrupa´daki Batı Trakya Türk toplumu olarak seçimlerde Türk adaylara, bunlar içerisinde de programlarında bizim beklentilerimize yanıt verenlere destek olacağız“ diye konuştu.
GALERİ