ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

YDP, Birol Akifoğlu konusunda insanş değerleri gözönünde bulundurmadı

02.02.2004
İskeçe'de yayınlanan Embros gazetesinin 2 Şubat 2004 tarihli nüshasında Hrisa Vasiliou imzasıyla yer alan bir haberin çevirisi.

Burhan Baran: YDP, Birol Akifoğlu konusunda insanş değerleri gözönünde bulundurmadı.

Sabık milletvekili Birol Akifoğlu'nun YDP aday listesinin dışında bırakılması konusunda yaptığı açıklama hususunda PASOK İskeçe milletvekili adayı Burhan Baran, gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birol Akifoğlu konusunda yaşanan gelişmeleri, ben de yerel gazetelerdeb takip ediyorum.

Herşeyden önce ben bu konuyu YDP'nin bir iç meselesi olarak görüyorum ve bu nedenle kapsamlı bir eleştiri yöneltmek niyetinde değilim. Öte yandan, eğer bir politikacı olarak bu konuyu değerlendirmem gerekiyorsa, YDP'nin, parti olarak dostum Dr. Birol konusunda gereken hassasiyeti göstermediğini, ayrıca insani değerleri de gözönünde bulundurmadığını söyleyebilirim. Olup bitenler YDP'nin çirkin bir siyasi oyunuydu. Zira, Birol, kendi açısından uzun yıllardan beri, gerek milletvekili olduğu dönemde, gerekse parlamento dışında YDP için büyük mücadeleler vermiş bir kişidir. Böyle bir insan seçimlere bu kadar yakın bir tarihte YDP'nin aday listesi dışında kalmamalıydı. Bu hareket, sadece adıgeçen aleyhine değil, aynı zamanda seçmenleri açısından da gayrıinsani bir davranıştır. Sözlerime son verirken, gerek dostum Türkeş'in, gerekse azınlıktan bazı güçlerin bu kararın alınması konusundaki rollerinin ne olduğunu bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum"