ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

19. Madde Mağdurlarının Sorunları Giessen´de Tartışılacak

11.04.2006
15 Nisan 2006´da Giessen´de toplanacak Tüzük değişikliğı amaçlı Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Genel Kurulu“nun ardından düzenlenecek “19. Madde Mağdurlarının Sorunları” başlıklı konferansta, Yunan Vatandaşlık Yasası´nın 19. maddesi nedeniyle vatandaşlıklarını yitirmiş Batı Trakya Türklerinin sorunları mercek altına alınacak. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tekin Akıllıoğlu´nun da yer alacağı konferansta ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve araştırmacı Cem Şentürk konuşmacı olarak yer alacak.

Giessen kentindeki Bürgerhaus Wieseck´de saat 17:00’de başlayacak konferansta, 19. madde mağduriyetlerinin ortaya çıkışı, 43 yıllık uygulaması boyunca meydana gelen zararlar, yasanın yurttaşlar arasında yaptığı ırk ayrımının Avrupa normlarına ne derece uygun olduğu ve mağduriyeti süren kişilerin yaşam koşullları üzerinde durulacak. Mağdurların sorunlarının giderilmesi için izlenmesi gereken stratejinin de masaya yatırılacağı toplantıda, yasa nedeniyle hak yitimine uğramış kişilerin uzmanlarla doğrudan fikir alış verişinde bulunması hedefleniyor.

Yasa nedeniyle haklarını yitirmiş kişileri ve konuya ilgi duyan herkesi konferansa katılmaya davet eden ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu olarak 19. madde mağdurları konusuna büyük önem veriyoruz. Bu konuda başlattığımız bilgi bankası çalışması meyvelerini vermeye başladı. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası girişimler, bilimsel yayınlarımız ve halkla ilişkiler faaliyetlerimizle, apartheid rejimlerine yaraşır bu ırkçı uygulamanın yaratttığı zararın giderilmesi yönünde önemli bir kamuoyu yaratmaya muvaffak olduk. Düzenleyeceğimiz bu konferansla konuyu kitlelere yüzyüze ilietişım yoluyla anlatmak istiyoruz. İlerleyen dönemde bu tür faaliyetleri mümkün olduğunca çok Avrupa kentinde gerçekleştirmek niyetindeyiz“ dedi.
GALERİ