ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da terör eylemleri durmak bilmiyor

15.01.2004
01/01/2004

Selanik Valiliği'ne bağlı şehir planlama biriminin bulunduğu binaya bırakılan el yapımı yanıcı-patlayıcı düzenekler yolu ile kundaklama eylemi gerçekleştirilmiştir.

05/01/2004

Özel güvenlik şirketine ait bir otomobil piknik tüpleri ve benzin kullanılmak suretiyle kundaklanmış olup, çıkan yangın sonucunda, otomobilde büyük çaplı, park halindeki diğer bir otomobilde ise küçük çaplı maddi hasar meydana gelmiştir.

07/01/2004

Selanik'te Ocak 2004 ayı içerisinde bayındırlık binası ile "Ermis Security"e ait araca yönelik gerçekleştirilen kundaklama eylemleri ile ilgili olarak "Eleftherotipia" gazetesini telefon ile arayan kimliği meçhul erkek bir şahıs sözkonusu eylemleri "Dimiria Necayef (Necayef Takımı)" isimli yeni bir örgüt adına üstlenmiştir.

Erkek şahıs, üstlenme sırasındaki açıklamalarında, "Yılbaşı günü Selanik Bayındırlık ve bugün (06 Ocak 2004) Triandria'da Ermiş Security'e ait araca düzenlenen saldırılardan, bizzat "Dimiria Necayef" sorumludur. Devletin Şubat ayında kurduğu askeri mahkemeye cevaptır. "17 kasım" ve "Ela" mücahitlerine özgürlük. Devletin canavarlığı altında kovuşturulanlara destek. Ölü şehirlere ateş." şeklinde ifadeler kullanmıştır. (Eleftherotipia gazetesinde "Selanik'te tüplü iki saldırı" başlıklı haber)

10/01/2004

Selanik'te faaliyet gösteren "Makedonia Sarissa" isimli özel güvenlik şirketine ait bir araç, kimliği belirlenemeyen kişi/kişiler tarafından, piknik tüpü kullanılmak suretiyle kundaklanmıştır.

Eylemi müteakiben, "Eleftherotipia" gazetesini telefon ile arayan erkek bir şahıs eylemleri "Uzlaşmazlığı İlerletme Komitesi" isimli oluşum adına üstlenerek, "Anarşist grup üyesi Nikos Maziotis'e yönelik uygulamalar ve devletin diğer baskılarına karşı mücadeleye devam edileceğini" belirtmiştir.

13/01/2004

Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun (OTE) Kalamaria semtindeki binasına yönelik olarak, kimliği belirlenemeyen kişi / kişiler tarafından piknik tüpleri ve benzin kullanılmak sureti ile kundaklama eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylem sebebiyle oluşan patlama neticesinde, binada maddi hasar meydana gelmiştir.

12/01/2004

"Kimliği meçhul kişilerin Epir Nahiye binasında park halinde bulunan 5 makam arabasına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılar nahiye binası memurlarının tespitiyle patlamadan imha edildi. Binada çalışan memurlar patlayıcıları fark eder etmez polise haber verdiler. Bomba uzmanları araçlardaki patlayıcı mekanizmaları etkisiz hale getirdiler. Saldırının sorumluluğunu "Kontrol Dışı Piromanlar" isimli anarşist örgüt üstlendi.

Son iki ay içinde Yanya'da Orman Müdürlüğü, Ticaret Bankası, Ekali Belediyesi ve Çalışma Denetleme Müdürlüğü'ne ait araçlara bomba yerleştirerek benzeri eylemler yapılmış, maddi hasar ortaya çıkmıştı." (12 Ocak 2004 tarihli Eleftheros Tipos Gazetesi’nde "Epir'de 5 Otomobile Gaz Tüpüyle Saldırı Teşebbüsü" başlığıyla yayınlanan haber)