ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

19. Madde Mağdurlarına FUEN´den Destek

22.12.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten – 21.12.2005

ABTTF Basın Bildirisi:

19. Madde Mağdurları İçin Düzenlenen Kampanyalara FUEN´den Destek

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından eş zamanlı olarak başlatılan e-posta/kartpostal yağmuru ve imza kampanyası birinci haftasını doldururken, Avrupa Ulusları Federal Birliği´nden (FUEN) kampanyalara açık destek geldi.

Yunan soyundan olmadıkları ve ülkeyi geri dönüş niyeti olmaksızın terk ettiklerine kanaat getirildikleri için Yunan vatandaşlığından çıkarılan 80 binin üzerinde Batı Trakya Türkünün vatandaşlıklarının kayıtsız koşulsuz iadesi için Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´nun (ABTTF) başlattığı kampanyalar hızla büyüyor. Avrupa´daki en büyük azınlık çatı örgütü Avrupa Ulusları Federal Birliği (FUEN) kampanyaya tam destek veriyor. FUEN, üyesi 72 azınlık kuruluşuyla, ABTTF´nin öncülüğünde başlatılan kartpostal kampanyasına katılacak. ABTTF´nin internet sitesi üzerinden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi´nin Hoolandalı başkanı Rene van der Linden´e ilk kartpostalı gönderen FUEN Genel Sekreteri Frank Nickelsen, kendilerine bağlı örgütlere kampanyaya destek olmak üzere çağrıda bulunduklarını bildirdi.

Bakü´den Londra´ya Kampanya´ya Büyük Destek

Kısa zamanda hızla büyüyen kampanya için 5000 kartpostalın üye dernekler ile Türkiye ve Yunanistan´daki azınlık kuruluşlarına postalandığını bildiren ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, yoğun talep karşısında yeniden kartpostal bastırmak zorunda kaldıklarını söyledi. İnternet sitesinden yapılan gönderimlerin 500´e yaklaştığını söyleyen Habipoğlu, yeni yılın ilk haftasına dek sürecek kampanya da 10 binin üzerinde kartpostalın AKPM Başkanına gönderilmesini hedeflediklerini ifade etti. FUEN´in kampanyaya verdiği desteğin önemine değinen Habipoğlu, Bakü´den Londra´ya kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Avrupa´nın Sorunu

Düzenledikleri kampanyaların tüm Avrupa´dan destek aldığını belirten Habipoğlu sözlerine şöyle devam etti „ABTTF olarak başlattığımız kampanyalar 100´ün üerinde noktada hızla sürüyor. Hedefimiz mağdur edilen hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin tümüyle giderilmesi. 1998´de yasa kaldılırken, işlemi geriye yürütmek üzere yazılacak bir cümlecikle sorun bir çırpıda çözülebilirdi, ancak bu hala yapılmadı. İçine sokulduğumuz durumun içinden çıkılamazlığı meseleye ilişkin siyasi çözümü gerektiriyor. Avrupa´nın bir parçası olan bizler, bu çözümün yine Avrupa kurumları önünde sağlanabileceğine inanıyoruz. 46 Avrupa Konseyi üleksinden temsilcileri bir araya getiren Avrupa Konseyi bu iş için en uygun ve doğru yerdir. Bu nedenle AKPM´yi kartpostal ve e-mail yağmuruna tutarak, ileride parlamentonun gündemine taşımayı hedeflediğimiz 19. madde mağdurları konusunun hak ettiği ilgiyi görmesini istiyoruz.“

Yunanistan´ın AB üyesi olduğu 1981´den 1998 yılına dek vatandaşlıktan çıkarmaların hızlanarak devam etmiş olmasına dikkat çeken ABTTF Başkanı, „Mesele yalnız Yunanistan´ın iç meselesi değil, tüm Avrupa´yı töhmet altında bırakan bir Avrupa sorunudur. Bu nedenle Avrupa´nın demokrasi ve insan haklarına inanmış tüm kurum, kuruluş ve bireylerini konuya ilişkin olarak sorumluluk almaya çağırıyorum“ diye konuştu.

Kartpostal kampanyasına katılmak ve imza kampanyasında kullanılacak formları temin etmek üzere ABTTF´nin resmi internet sitesi www.abttf.org ziyaret edilebilir.

http://www.fuen.org/pages/deutsch/d_5a_2002.html
GALERİ