ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

E- Posta Kampanyasına Destek Çağrısı

14.12.2005
Yunanistan, 1955´den 1998´e kadar uyguladığı Vatandaşlık Yasası´nın 19. maddesi ile 80 binin üzerinde Batı Trakya Türkünü haksız yere vatandaşlıktan çıkarmıştır. Vatandaşlıktan çıkarmaların tek nedeni bu kişilerin „Yunan soyundan“ olmamalarıdır.

Ülkeyi geri dönüş niyeti olmaksızın terk ettiği düşünülen binlerce insan, idari bir kararla vatandaşlıktan atılmıştır. Eğitim veya çalısma amacıyla yurtdışına bulunan azınlık mensuplarını mağdur eden, maddenin kurbanları arasında Batı Trakya´da yaşamını sürdüren bölgeyi hiç terk etmemiş insanlar da bulunmaktadır.

Yunanistan´ın Avrupa Birliği´ne üye olduğu 1981 yılından sonra 17 yıl boyunca uygulanmaya devam eden yasa, 1998´de kaldırılırken işlem geriye yürütülmedi. Bu nedenle mağduriyetler devam etti.

İdari vatandaşlıktan çıkarma işleminin mağdurlara bildirilmemesi nedeniyle hukuksuz uygulama idari dava açma süresinin dolmasından çok sonra konsolosluklar, gümrükler veya yerel idari birimlerde işlem yaptırılırken öğrenildi. Mevcut durumda, hukuki çözüm sağlama yolu tamamen kapalı bulunuyor. Bu nedenle mağdurların sorunlarının siyasi yoldan çözümü gerekmektedir.

Sorunun siyasi yoldan çözümü için 46 Avrupa ülkesinden temsilcilerin bulunduğu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisini harekete geçirilmek istenmektedir. Bu maksatla yürüttüğümüz proje kapsamında Parlamenterler Meclisi Başkanı´na hitaben kartpostal ve e-posta mesajları hazırladık. Diğer yandan konuya ilişkin bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

Aşağıdaki linke tıklayarak, bir e-posta göndermeniz sorunun çözümü için önemli bir katkı sağlayacaktır.

http://www.abttf.org/html/index.php?link=email19

İlgi ve desteğinize teşekkür ederiz.

İçten sevgi ve selamlarımızla.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu