ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa´da Batı Trakya Türk Dernekleri ve Federasyon

15.11.2005
Avrupa´da Batı Trakya Türkleri dernekçilik hayatına 1978 tarihinde amatörce başladılar. Alman Dernekler Yasası´na göre kurulmuş Avrupa çapındaki, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´na bağlı 30 civarında derneğimiz Batı Trakya´daki gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi, kültürümüzü Almanya´ya taşımışlardır ve taşımaktadırlar. Bu derneklerimiz kendi bölgelerindeki azınlık toplumunu bir araya getiren etkinliklerle hem kültürümüzü furbette yaşatmış, hem de BAtı Trakya´yı hiç unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarını göstermişlerdir. Derneklerimizin sportif, kültürel ve benzeri faaliyetleri gençlerimizin içki, uyuşturucu, kumar vb. Kötü alıskanlıklardan uzak tutulmaları için de büyük önem arz etmektedir. Düşüncem, derneklerimizin bu alandaki yapici faaliyetlerini gelecekte de sürdürmeleri gerektiği yönündedir, temennim de budur.

Derneklerimizin çatı kuruluşu olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, çok güç koşullar altında 28 Şubat 1988 tarihinde, çok sağlam temeller üzerine oturtularak kuruldu. Çalışmalarımızın her evresinde, sağduyu ile Batı Trakya´daki sorunları yakından izlenmiş, Batı Trakya´daki siyasi ve dini önderlerimizin yanı sıra sivil toplum yöneticileriyle ve İstanbul´daki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile işbirliği içerisinde hak arama mücadelemizi uluslararası platforma taşımıştır.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´nun bundan sonra da bugüne dek sürdürdüğü çizgisini devam ettirerek ve daha ileriye taşıyarak, Batı Trakya Türklerini uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil ederek, azınlığımıçısından yararlı sonuçlar elde edeceğine inanıyorum. Ataların “hak verilmez, alınır” sözünden hareketle, sorunlarımızın çözümü için birlik ve beraberliğimizi sürdürerek mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunların yanında ABTTF´nin derneklerimiz nezdinde Batı Trakya Türklerinin ekonomik açıdan kalkınması için insiyatif almasını da arzu etmekteyim.

80´lerin sonuinda amatörce başladığız calışmalar, son yıllarda ABTTF bünyesinde profesyonellik seviyesine erişmiştir. Ben ve dava arkadaşlarımca kurulan federasyonun bugün geldiği noktayı memnuniyetle karşılıyor ve iftihar ediyorum.
GALERİ