ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kostas Karamanlis'in konuşmasının yansımaları

28.01.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos gazetesinin 28 Ocak 2004 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi.

Fısıltı yayan bazı dedikoducu kuklalar, yazılı ve görsel basın aracılığıyla, YDP Genel Başkanı Kostas Karamanlis'in dün Gümülcine'de yaptığı konuşmanın genelini ve özellikle de azınlıkla ilgili bölümlerini tahrif etmeye başladılar bile.

Evet, Karamanlis'in sözlerini, Ankara'nın, bölgemizdeki "Pomaklar"ın Türkleştirilmesi politikasına uygun olarak tahrif ettiler ve aslında YDP Genel Başkanı Karamanlis'in ağzından çıkmayan sözleri çıkmış gibi göstermeye başladılar.

Neymiş efendim? YDP Genel Başkanı, yaptığı konuşmada, YDP'nin iktidara gelmesi halinde "Pomak" diliyle eğitim veren okullar açacağını söylemişmiş. Bu tür fısıltıları yaymak suretiyle, "Pomakları" da bir bütün olarak görmek istedikleri "Türk" azınlığı gibi göstermek maksadıyla, nasırına bastıkları azınlığı YDP aleyhtarlığına yönlendirmeyi amaçlamaktadırlar.

Şu nokta da unutulmamalıdır ki, YDP Genel Başkanının konuşma yaptığı Rodop Valiliği tören salonunda çok sayıda azınlık mensubu da vardı. Bu azınlık mensupları, Karamanlis'e maledilen bu tür söz ve niyetleri işitmediklerini ifade ediyorlar.

Öğrenildiğine göre, YDP İl Örgütü, bu tahrifatla ilgili olarak müsebbipler aleyhine dava açma hazırlığı içine girmiş bulunuyor.

Evet, bu konudaki gelişmelerin sonuçta nereye varacağını merakla bekliyoruz.