ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya´da Dolu ve Sel Felaketi

09.08.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten - 08.08.2005

Batı Trakya´da Dolu ve Sel Felaketi

Yunanistan´daki Türk yerleşim bölgesi Gümülcine´yi etkisi altına alan şiddetli yağış ve dolu ağır hasara yol açtı. Bulduklu, Kalfa, Demirciler ve Baraklı köylerinde etkisi hissedilen yağışta şans eseri can kaybı olmazken, Bulduklu köyünde tenis topu büyüklüğünde doluların düştüğü evler kullanılamaz hale geldi. Kalfa köyünde ise ağır mali hasar var. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, sel mağdurları için yardım kampanyası başlatacak.

Yunanistan´da Türklerin yoğun olarak bulunduğu Gümülcine bölgesini etkisi altına alan şidddetli yağış, büyük maddi hasara yol açtı. Cuma günü bölgede başlayan şiddetli yağış ve zaman zaman tenis topu büyüklüğüne erişen dolu, pek çok evi kullanılamaz hale getirirken, ekinlerin zarar görmesi ve çok sayıda küçük baş hayvanın telef olması nedeniyle köylüleri zor günler bekliyor, tek teselli sel ve dolunun can kaybına yol açmamış olması.

Afetzedeleri yerinde ziyaret etmek üzere, daha önce planlanmış Seçek Panayırı programını iptal eden başkan Halit Habipoğlu öncülüğünde Mustafa Kasap, Engin İsmail, Sami Yusuf ve Hayati Habipoğlu´ndan kurulu ABTTF heyeti, Bulduklu ve Kalfa köylerini ziyaret ederek, köylülere geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan ABTTF başkanı Halit Habipoğlu: „Türk bölgelerinin yıllardır ihmal edilmiş kötü altyapısı, bu öngörülemez felaketi daha büyük hale getirmiş, evlerini su basan hemşehrilerimiz, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma düşmüştür. Büyük borçlar altında ezilen azınlık köylüsü, bu büyük maddi hasarı kendi başına karşılayabilecek güçte değildir. Yunan hükümetini ve iktidar partisinden milletvekilimiz İlhan Ahmet´i, bölgeye acil yardım yapılması için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz“ dedi. Afetzedelere destek sağlamak üzere düzenlenecek Azınlık Danışma Kurulu´nun yardım kampanyasına destek olunması için bir mesaj yayınlayan ABTTF yönetim kurulu, büyük bölümü Batı Trakya´da tatillerini geçirmekte olan Batı Trakyalı Türk göçmenlerin afetzedeleri ziyaret ederek, onlara yardım elini uzatmalarını istedi. Açıklamada Yunan hükümet yetkililerine seslenen ABTTF sel felaketiyle karşı karşıya kalan insanlara acilen yardım eli uzatılması, yıkılan evlerin tamiri, zarar gören mahsul ve telef olan hayvanlardan doğan zararın karşılanması ve köylülerin borçlarının ilerki yıllara ertelenmesi için çağrıda bulundu.