ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği için Beş Bin İmza

12.07.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten-11.07.2005

İskeçe Türk Birliği için Avrupa´dan Beş Bin İmza

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve ABTTF´ye üye Avrupa çapında 29 Batı Trakya Türk derneğinde sürdürülen imza kampanyasında sona yaklaşılıken imza sayısı 5 bine yaklaştı.

Geçtiğimiz Mart ayında, yalnızca isminde yer alan “Türk” sözcüğü nedeniyle Yunan Yargıtayı tarafından kapatılmasına karar verilen İskeçe Türk Birliği için Batı Trakya´da başlatılan imza kampanyasına paralel ABTTF´nin Avrupa genelinde üye dernekleri vasıtasıyla yürüttüğü imza kampanyasında sona yaklaşılıyor. Dernekler kanalıyla üç dilde (İngilizce, Almanca ve Türkçe) hazırlanan dilekçe formlarında Avrupa´nın tüm üst kuruluşlarına, İskeçe Türk Birliği´ne yapılan bu haksızlığa dur demeleri için çağrıda bulunuluyor. 15 Temmuz´da sona erecek kampanya için derneklere toplanmış imzalar 5 bini buluyor.

ABTTF´ye üye 30 derneğin yürüttüğü kampanya sonunda toplanan imzalar Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başta olmak üzere pek çok uluslararası kurum ile insan hakları örgütlerine gönderilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “ Bir Avrupa Birliği ülkesinde, 21. yüzyılda bir derneği yalnızca isminde yer alan “Türk” sözcüğü nedeniyle kapatılması, kendisine büyük umutlar bağlanan ve bizlerinde vatandaşı olduğu Avrupa Birliği´nesürülmüş bir kara lekedir. Tüm uluslararası normları hiçe sayarak etnik kimliğimizi reddeden ve bizi yalnız “Müslüman” olarak tanıyan ülkemiz Yunanistan´ı girdiği bu hatalı yoldan geri dönmeye çağırıyor, altına imza atıp aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü meclis onayından geçirmediği ´Azınlık Hakları Çerçeve Sözleşmesi´ni onaylamaya davet ediyoruz. Uluslararası belgeleri gösteriş olsun diye imzalayıp, hayata geçirmemek devlet ciddiyetine aykırıdır” diye konuştu.

İmza kampanyası formlarına ABTTF ofisinden veya www.abttf.org adresinden ulaşmak mümkün. İmzalanan formların 15 Temmuz 2005 tarihine kadar, ABTTF´nin Witten´deki ofisine elden veya posta kanalı ile iletilmeleri gerekiyor.
GALERİ